Εξωτερική Πολιτική , Τουρκία 18 Δεκεμβρίου 2023

Η φιλία των Γκρίζων Λύκων

Η φιλία των Γκρίζων Λύκων

Η Κύπρος αφήνεται στο έλεος της Άγκυρας

Κυπριακό και Ελλαδοτουρκικά ακολουθούν την πορεία που τους καθορίζει η Τουρκία. Με στόχο τη διχοτόμηση του Αιγαίου και την πλήρη κατάληψη της Κύπρου. Ακόμη και αυτή η λύση των δύο κρατών, που αξιώνει η Άγκυρα, δεν θα είναι τελική. Πρόκειται για άλλον ένα σταθμό, πριν από την πλήρη τουρκοποίησή μας!

Ακόμη και αν η Αθήνα επιδείξει την καλύτερή της θέληση στα Ελλαδοτουρκικά, θα αποτύχει. Γιατί; Διότι η Άγκυρα επιβάλλει τη δική της πολιτική και την εξυπηρέτηση του δικού της εθνικού συμφέροντος, το οποίο δεν συνάδει με το ελληνικό. Και εφόσον η Τουρκία επιτίθεται, για να υπάρξει διευθέτηση θα πρέπει να υποχωρήσει η Ελλάδα και να δεχθεί τους όρους του Ερντογάν. Κάτι τέτοιο ενδέχεται να φέρει εσωτερική κρίση, αρχίζοντας από το κυβερνών κόμμα της ΝΔ. Οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί, Καραμανλής και Σαμαράς, έχουν ήδη ρίξει προειδοποιητικές βολές. Αλλά ας υποθέσουμε ότι Αθήνα και Άγκυρα φτάνουν σε «συμβιβασμό» στο Αιγαίο, τι θα συμβεί με την Κύπρο; Ό,τι συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις, όπως στη Ζυρίχη. Η Ελλάδα από δικό μας στήριγμα θα εξελιχθεί σε αχίλλειο πτέρνα. Θα ασκήσει πιέσεις για μια διευθέτηση στο μοντέλο του Αιγαίου. Δηλαδή τουρκικής προδιαγραφής και προελεύσεως.

Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό ότι η Ελλάδα θα χάσει την Κύπρο, δηλαδή τον πνεύμονά της στην Ανατολική Μεσόγειο, και η Κύπρος θα είναι στο έλεος της Άγκυρας. Αρχικώς ως προτεκτοράτο στη βάση των δύο συνεταιρικών κρατών μιας ομοσπονδίας ή συνομοσπονδίας, έως ότου αλλάξουν ριζικά οι πληθυσμιακές αναλογίες και ακολουθήσουμε την ατυχία της Αλεξανδρέττας ή της Πόλης ή της Ίμβρου και της Τενέδου.

Βρισκόμαστε ενώπιον μιας διαδικασίας «αμοιβαίου κόστους» και όχι «οφέλους», αφού τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα θα έχουν κόστος. Και οι Τούρκοι θα προελάσουν. Για την επιβολή της «Γαλάζιας Πατρίδας» και την οικοδόμηση της «Νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας». Χωρίς αντιστάσεις από τις ηγεσίες μας, οι οποίες, αντί να προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση των κινδύνων, που εμφανώς ελλοχεύουν, προτιμούν τη βολική ψευδαίσθηση που τους προσφέρει η υποκριτική χείρα φιλίας του Ερντογάν και των γκρίζων λύκων…

Πηγή: Σημερινλη της Κυριακής

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube