Η Χαμάς πρέπει να καταστραφεί, επανέλαβε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Νετανιάχου ανέφερε για άλλη μια φορά ότι ο πόλεμος μπορεί να χρειαστεί κάποιο χρόνο. Αφού τελειώσει όμως, κανείς δεν θα ζει πια «κάτω από την τυραννία της Χαμάς», πρόσθεσε, προειδοποιώντας ότι εάν κερδίσει η Χαμάς, «όλοι θα κινδυνεύσουν».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξήγησε πως βλέπει τη Χαμάς ως μέρος ενός άξονα του κακού που προσπαθεί να σύρει τον πολιτισμό πίσω στον Μεσαίωνα. Είναι μια μάχη για την καρδιά και την ψυχή της Μέσης Ανατολής και του αραβικού κόσμου, υποστήριξε. «Πρέπει να έχουμε μια αποφασιστική νίκη εναντίον της Χαμάς», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Μακρόν διεμήνυσε ότι το Ισραήλ δεν είναι μόνο του. Η τρομοκρατία είναι ένας «κοινός εχθρός» τόσο του Ισραήλ όσο και της Γαλλίας, είπε.

Ανέφερε επίσης ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αποφύγει την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην περιοχή. Κάλεσε μάλιστα συγκεκριμένα τη Χεζμπολάχ και το Ιράν να ενεργήσουν με υπευθυνότητα, και πρότεινε ο συνασπισμός που πολέμησε κατά του Ισλαμικού Κράτους, να πολεμήσει εναντίον της Χαμάς.

Ναυτεμπορική