REAL TIME |

ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 18 Οκτωβρίου 2023

Ρωσία για παράδοση ATACMS στην Ουκρανία: Μεγάλο λάθος των ΗΠΑ

Ρωσία για παράδοση ATACMS στην Ουκρανία: Μεγάλο λάθος των ΗΠΑ

Τι σημαίνει η απόφαση των ΗΠΑ να προμηθεύσουν το Κίεβο με τους πυραύλους μακρού βεληνεκούς ATACMS

Αν και ολοένα και περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πως η Ουκρανία όχι μόνο δεν θα καταφέρει να ανακαταλάβει τα εδάφη που έχει θέσει υπό τον έλεγχο του ο ρωσικός στρατός, δηλαδή την Κριμαία, το Donbass, τη Zaporizhia και την Kherson, αλλά κινδυνεύει να χάσει ακόμα περισσότερα, ενδεχομένως και την πρόσβαση της στον Εύξεινο Πόντο, η απόφαση των ΗΠΑ να προμηθεύσουν το Κίεβο με τους πυραύλους μακρού βεληνεκούς ATACMS φαίνεται πως αποτελεί την ύστατη προσπάθεια της Δύσης να διατηρηθούν ζωντανές οι ελπίδες των Ουκρανών στον πόλεμο με τη Ρωσία

Το Κίεβο χρησιμοποίησε τους ATACMS επιφέροντας πλήγματα σε δύο αεροδρόμια κοντά στο Luhansk και στο Berdiansk, με τον πρόεδρο Zelensky να εμφανίζεται αισιόδοξος ότι οι πύραυλοι αυτοί θα μπορέσουν να αλλάξουν την πορεία των στρατιωτικών συγκρούσεων, καθώς όπως υποστηρίζει, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα μπορούν πλέον να χτυπήσουν πιο βαθιά τις γραμμές των Ρώσων και το δίκτυο ανεφοδιασμού τους.

Ρωσία για ATACMS: Μεγάλο λάθος των ΗΠΑ

Μεγάλο λάθος των ΗΠΑ χαρακτήρισε ο Anatoly Antonov, ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσινγκτον, την απόφαση της κυβέρνησης Biden να στείλει τους πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία.
«Η απόφαση του Λευκού Οίκου να στείλει πυραύλους μακρού βεληνεκούς στους Ουκρανούς είναι βαρύ σφάλμα.
Οι συνέπειες αυτού του μέτρου, που αποκρύφτηκε εσκεμμένα από την κοινή γνώμη, θα είναι πολύ σοβαρές.
Η Ουάσινγκτον ακολουθεί σταθερά μια γραμμή προς μια πλήρη διακοπή των διμερών μας σχέσεων.
Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να πιέζουν για απευθείας σύρραξη μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας» υποστήριξε ο Antonov, ο οποίος κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση ότι με την προμήθεια όπλων υπονομεύει σοβαρά τη στρατηγική και την περιφερειακή ασφάλεια.
«Η βοήθεια της κυβέρνησης Biden και η ενθάρρυνση των φρικαλεοτήτων του καθεστώτος Zelensky καθιστούν τις ΗΠΑ άμεσο συνεργό στα εγκλήματά του.
Το Κίεβο χρησιμοποιεί σκόπιμα προμήθειες από την Ουάσιγκτον για να επιτεθεί σε μη στρατιωτικές υποδομές και πολίτες» υποστήριξε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Χωρίς GPS οι ATACMS

Οι ΗΠΑ προμήθευσαν στην Ουκρανία τους πυραύλους ATACMS χωρίς GPS, καθώς τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου αντιμετωπίζουν με μεγάλη επιτυχία τα όπλα που βασίζονται σε αυτό το σύστημα υποστηρίζει ο Γερμανός δημοσιογράφος, Julian Roepke.
«Είναι ενδιαφέρον ότι οι ΗΠΑ παρείχαν στην Ουκρανία τους πυραύλους ATACMS στην αρχική παλιά τους έκδοση, με την κλασική αδρανειακή καθοδήγηση.
Ο λόγος για αυτό είναι ο εξής: η επιτυχής αντιμετώπιση των περισσότερων οπλικών συστημάτων που καθοδηγούνται με GPS από ρωσικά ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου» λέει ο Roepke.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube