Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας ανθρωπιστικής ζώνης στη νότια Γάζα όπου θα παρέχεται διεθνής βοήθεια, μετά από μέρες διαπραγματεύσεων με την Αίγυπτο, τις ΗΠΑ και άλλα μέρη για τη δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης για τους κατοίκους της Γάζας που καλούνται να μετακινηθούν.

Όπως αναφέρουν οι Times of Isreal, ο στρατός της χώρας καλεί τους Παλαιστίνιους να μεταβούν σε μια ανθρωπιστική ζώνη στην περιοχή Al-Mawasi, κοντά στην πόλη Χαν Γιουνίς, όπου «θα παρέχεται διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια όπως απαιτείται».

Παράλληλα, επαναλαμβάνει την εντολή εκκένωσης προς τους Παλαιστίνιους που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας να εκκενώσουν προς τα νότια, καθώς, όπβως έχει προειδοποιήσει, σύντομα θα πραγματοποιήσει επιχειρήσεις στην περιοχή.

Μάλιστα ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε ένα χάρτη της ζώνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη, το Ισραήλ βομβάρδισε περιοχές στην Χαν Γιουνίς και στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα, πόλεις όπου είχαν συγκεντρωθεί Παλαιστίνιοι που είχαν εγκαταλείψει τον βορρά μετά την προειδοποίηση του στρατού, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Ναυτεμπορική