Εθνική Άμυνα , ΗΠΑ 19 Σεπτεμβρίου 2023

Δένδιας: Συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν, στο Ramstein

Δένδιας: Συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν, στο Ramstein

Στο τραπέζι η αμυντική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ

Ο υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του στο Ramstein, στο πλαίσιο της σύσκεψης της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία

Με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, Λόιντ Όστιν συναντήθηκε την Τρίτη ο Νίκος Δένδιας, κατά την παρουσία του στην αεροπορική βάση του Ramstein, στο πλαίσιο της σύσκεψης της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία (Ukraine Defence Contact Group). Όπως είπε στο Twitter ο Έλληνας υπουργός «συζητήσαμε για την περαιτέρω εμβάθυνση της Στρατηγικής Αμυντικής Σχέσης Ελλάδος και ΗΠΑ».

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας επιβεβαίωσε, μεταξύ άλλων, τη συνεπή και ακλόνητη στάση της Ελλάδας για υποστήριξη της Ουκρανίας και της εδαφικής ακεραιότητάς της, εναντίον της ρωσικής εισβολής.

Σε άλλη ανάρτησή του ο κ. Δένδιας αναφέρει: «Η εισβολή παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ευρώπης».
«Αναφέρθηκα επίσης», υπογραμμίζει, «στην ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια της χώρας μας προς την Ουκρανία και τόνισα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο πλευρό του ουκρανικού λαού, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια, για όσο απαιτηθεί».
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube