REAL TIME |

ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 8 Αυγούστου 2023

Περί της πορείας της ουκρανικής αντεπίθεσης

Περί της πορείας της ουκρανικής αντεπίθεσης

New York Times: Υπάρχει δυσαρέσκεια – O Zelensky έλαβε άσχημα νέα από το μέτωπο

Οι μάχιμοι διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ρίχνουν στη μάχη νεοσύλλεκτους και χρησιμοποιούν μη δοκιμασμένες τακτικές κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης
Στις τάξεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων επικρατεί δυσαρέσκεια λόγω της ανικανότητας των διοικητών τους, της ανεπαρκούς εκπαίδευσης στις χώρες του ΝΑΤΟ και των ακατάλληλων δυτικών τεθωρακισμένων οχημάτων, αναφέρουν οι New York Times.
«Πολέμησαν στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, και οι εχθροί εκεί δεν είναι ίδιοι με τους Ρώσους», παραπονέθηκε ένας από τους στρατιώτες της Ουκρανίας, αναφερόμενος στους στρατιωτικούς εκπαιδευτές των ΗΠΑ που εκπαιδεύουν Ουκρανούς νεοσύλλεκτους.
Οι μάχιμοι διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ρίχνουν στη μάχη νεοσύλλεκτους και χρησιμοποιούν μη δοκιμασμένες τακτικές κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης.
Οι ίδιοι οι στρατιώτες παραπονέθηκαν ότι η εκπαίδευσή τους στις χώρες του ΝΑΤΟ ήταν πολύ σύντομη και ορισμένα από τα τεθωρακισμένα οχήματα δεν μπορούσαν να αντέξουν τη δύναμη του ρωσικού στρατού, καθώς είχαν σχεδιαστεί για να καταστείλουν εξεγέρσεις.
Στις 4 Ιουνίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Zaporozhye, Yuzhnodonetsk και Artemivsk , ρίχνοντας στη μάχη μονάδες που είχαν εκπαιδευτεί από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό.
Η αντεπίθεση απέτυχε.

American Thinker: Η αποτυχία της αντεπίθεσης θα υποχρεώσει τον Zelensky να έρθει σε συμφωνία με την Ρωσία

Γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τους δυτικούς αξιωματούχους να κρύψουν τον εκνευρισμό τους όταν πρόκειται για τα προβλήματα της Ουκρανίας
Η αποτυχία της αντεπίθεσης των Ουκρανών θα αναγκάσει τους δυτικούς ηγέτες να φέρουν τον Volodymyr Zelensky στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εάν δεν συμφωνήσει, τα σενάρια μπορεί να αποδειχθούν «εντελώς απρόβλεπτα», δήλωσε ο αρθρογράφος Johnston Herwood σε άρθρο του για το American Thinker.
Από την αρχή της ειδικής επιχείρησης, η Ουκρανία έχει λάβει στρατιωτική βοήθεια ύψους άνω των 70 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά ο Volodymyr Zelensky δεν πιστεύει ότι αυτό είναι αρκετό.
Την ίδια ώρα, χώρες που αρχικά εξέφρασαν σθεναρή υποστήριξη στην Ουκρανία αλλάζουν σταδιακά τη ρητορική τους, τονίζοντας ότι έρχονται «δύσκολες αποφάσεις για την ουκρανική κυβέρνηση».
Γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τους δυτικούς αξιωματούχους να κρύψουν τον εκνευρισμό τους όταν πρόκειται για τα προβλήματα της Ουκρανίας.
Το μπλοκάρισμα των ουκρανικών εισαγωγών σιτηρών από την Πολωνία και άλλες ανατολικές χώρες αποδείχθηκε «πραγματικό πλήγμα κάτω από τη ζώνη» για τον Zelensky.
Την ίδια στιγμή, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας επέκρινε πρόσφατα επίσης την Ουκρανία για έλλειψη ευγνωμοσύνης για την υποστήριξη.
«Η κατάσταση αλλάζει σχεδόν κάθε μέρα, ωστόσο, αν υποτεθεί ότι η αντεπίθεση αποτύχει ολοκληρωτικά στο εγγύς μέλλον, οι αρχηγοί των κορυφαίων παγκόσμιων δυνάμεων θα προσπαθήσουν να πείσουν τον Zelensky να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο Ουκρανός Πρόεδρος δεν συμφωνεί, τα σενάρια μπορεί να αποδειχθούν εντελώς απρόβλεπτα».

WION, τηλεοπτικός σταθμός της Ινδίας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βοήθησαν… απροσδόκητα τη Ρωσία

«Η Ουκρανία ήλπιζε ότι θα μπορούσε να διαπεράσει τις ρωσικές θέσεις, αλλά η αντεπίθεση προχωρά αργά, καθώς οι δυνάμεις της συγκρούονται με βαριά οχυρωμένες ρωσικές αμυντικές γραμμές», σύμφωνα με το ινδικό κανάλι WION
Τα ουκρανικά στρατεύματα εγκαταλείπουν τις «αμερικανικές τακτικές» όταν προσπαθούν να οργανώσουν μια αντεπίθεση και μέρος του εξοπλισμού που προμήθευσε η Δύση έχει δείξει χαμηλή αποτελεσματικότητα, όλα αυτά βοηθούν την Ρωσίας, σύμφωνα με το ινδικό κανάλι WION.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκαταλείπουν την «αμερικανική τακτική», αφού, σύμφωνα με πηγές, αποδείχθηκε αναποτελεσματική.
«Η Ουκρανία ήλπιζε ότι θα μπορούσε να διαπεράσει τις ρωσικές θέσεις, αλλά η αντεπίθεση προχωρά αργά, καθώς οι δυνάμεις της συγκρούονται με βαριά οχυρωμένες ρωσικές αμυντικές γραμμές», δήλωσε η WION.
Επιπλέον, μέρος του δυτικού εξοπλισμού που παραδόθηκε αποδείχτηκε αναποτελεσματικό, καθώς δεν μπορούσε να διαπεράσει ρωσικικά ναρκοπέδια.
Και τώρα οι ουκρανικές μονάδες εγκαταλείπουν τα σχέδια να επιτεθούν σε ρωσικές θέσεις χρησιμοποιώντας εξελιγμένους δυτικούς ελιγμούς.
Οι δυτικοί σύμμαχοι ήθελαν η Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πιο επιθετικές τακτικές.
Ως αποτέλεσμα, οι Ουκρανοί μαχητές, που είχαν μόνο λίγες εβδομάδες για να εκπαιδευτούν, επέστρεψαν σε «πιο γνωστές μεθόδους».
Όλα αυτά έχουν σταδιακά επιβραδύνει την πολυαναμενόμενη αντεπίθεση της Ουκρανίας και τώρα η κατάσταση εξελίσσεται υπέρ της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube