REAL TIME |

Ο Σερζ Τανκάν των System of a Dawn, ο Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd και άλλοι καλλιτέχνες καλούν για την επίλυση της ανθρωπιστικής κρίσης στο Ν. Καραμπάχ

Ο Σερζ Τανκάν των System of a Dawn, ο Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd και άλλοι καλλιτέχνες καλούν για την επίλυση της ανθρωπιστικής κρίσης στο Ν. Καραμπάχ

Ο τραγουδιστής του διάσημου ροκ συγκροτήματος “System of a Down” Serj Tankian δημοσίευσε ανοιχτή επιστολή στην οποία καλεί το Αζερμπαϊτζάν να ανοίξει τον διάδρομο Lachin και να σταματήσει την πίεση που ασκείται στον λαό του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Тην επιστολή υπέγραψαν οι Peter Gabriel, Roger Waters, Tom Morello, Stuart Copeland, Rosa Lynn, Atom Egoyan, Arsine Khanjian, Sebu Simonyan και άλλοι.

Ο Serj Tankian αναφέρθηκε στον 7μηνο αποκλεισμό του Αρτσάχ, ο οποίος ξεκίνησε στις 12 Δεκεμβρίου 2022.

“Από τότε, ο λαός του Ναγκόρνο-Καραμπάχ βασίζεται μόνο στην ανθρωπιστική βοήθεια από τις ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις και τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό. Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν έχει πλέον εμποδίσει την ανθρωπιστική βοήθεια και η ανθρωπιστική κρίση έχει βαθύνει. Τα καταστήματα έχουν αδιάσει. Τα νοσοκομεία έχουν οξεία έλλειψη φαρμάκων και ιατρικών προμηθειών. Τον Φεβρουάριο, το ανώτατο δικαστικό όργανο του ΟΗΕ, το Διεθνές Δικαστήριο, διέταξε το Αζερμπαϊτζάν να επιτρέψει την ελεύθερη κυκλοφορία στους δρόμους. Αλλά το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει να αγνοεί την απόφαση”, αναφέρει η επιστολή.

Ο Serj Tankian παραχώρησε επίσης συνέντευξη στο περιοδικό Spin, σημειώνοντας ότι όλοι, συμπεριλαμβανομένου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστηρίζουν την απεμπλοκή του διαδρόμου και έχουν επανειλημμένα ζητήσει κάτι τέτοιο, αλλά μόνο με το να ζητούν από ένα δικτατορικό καθεστώς δεν θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να επιβιώσουν.

“Αυτά είναι απλά λόγια. Δεν υπάρχουν πράξεις και αυτό είναι το πρόβλημα. Όλοι έχουν ήδη καταδικάσει, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα”, δήλωσε ο Tankian, προσθέτοντας ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ, η οποία, παρεμπιπτόντως, θα μπορούσε να παραδώσει τρόφιμα με αεροπλάνο.

Ο Serj Tankian αναγνωρίζει βέβαια ότι το πρόβλημα περιπλέκεται από τις στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία και τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ Ρωσίας, Αζερμπαϊτζάν και Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον μουσικό, κάθε μέρα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης μπορεί κανείς να διαβάσει για την Ουκρανία, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν τι συμβαίνει στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο Serj Tankian υπενθύμισε επίσης ότι ο δικτατορικός ηγέτης του Αζερμπαϊτζάν κατέλαβε επίσης ορισμένα τμήματα του εδάφους της ίδιας της Αρμενίας, περίπου 150 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

“Εμείς, ως διεθνής κοινότητα, είμαστε υποκριτές: δεν μπορεί κανείς να θυσιάσει μια άλλη χώρα εξαιτίας ενός. Είναι λάθος”, κατέληξε ο Tankian.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube