REAL TIME |

Εθνική Άμυνα , Ινδία 1 Αυγούστου 2023

Ινδικό ΜΜΕ: Συνεργασία στην πίσω αυλή της Τουρκίας

Ινδικό ΜΜΕ: Συνεργασία στην πίσω αυλή της Τουρκίας

Mεγάλο είναι το ενδιαφέρον των Ινδικών ΜΜΕ για την ελληνοινδική συμμαχία και για την παρουσία του INS CHENNAI σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο!

Διαβάστε δημοσίευμα ινδικού ΜΜΕ:

Το INS Chennai του Ινδικού Ναυτικού και το Ελληνικό Ναυτικό ενώνουν τις δυνάμεις τους στη Μεσόγειο! Γινόμαστε μάρτυρες προηγμένων τακτικών ελιγμών και αυξανόμενης αμυντικής συνεργασίας.

Καθώς η παγκόσμια επιρροή της Ινδίας αυξάνεται, η Ελλάδα απέρριψε επίσης το αίτημα του Πακιστάν για μπαταρίες υποβρυχίων λόγω της συμμαχίας του Πακιστάν με την Τουρκία, έναν παραδοσιακό αντίπαλο της Ελλάδας.

Διερευνούμε την εξελισσόμενη διπλωματική και στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ινδίας και Ελλάδας, στο πλαίσιο της αυξανόμενης εξάρτησης του Πακιστάν από την Τουρκία.

Η κοινή ναυτική άσκηση μεταξύ του Ινδικού Ναυτικού και του Ελληνικού Ναυτικού στο Αιγαίο Πέλαγος αναδεικνύει το αυξανόμενο παγκόσμιο ανάστημα και τις στρατηγικές συμμαχίες της Ινδίας.

Οι βασικοί παράγοντες που οδηγούν την ενίσχυση της αμυντικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Ινδίας και Ελλάδας επηρεάζει την περιφερειακή σταθερότητα εν μέσω της αυξανόμενης εξάρτησης του Πακιστάν από την Τουρκία.

Η διεκδίκηση της Ινδίας στην παγκόσμια σκηνή έχει επηρεάσει την απόφαση της Ελλάδας να απορρίψει το αίτημα του Πακιστάν για μπαταρίες υποβρυχίων.

Το INS Chennai του Ινδικού Ναυτικού, εξοπλισμένο με προηγμένες τακτικές ικανότητες όπως ο πύραυλος BrahMos, αποτελεί παράδειγμα της δέσμευσης της Ινδίας για την προώθηση της διεθνούς στρατιωτικής συνεργασίας.”

Δείτε το βίντεο:

 

ΠΗΓΗ: Directus.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube