Δημόσια Διοίκηση , Ελλάδα 9 Δεκεμβρίου 2017

Τα «στραβά» του Έλληνα ξεκινούν και από το σχολείο

Τα «στραβά» του Έλληνα ξεκινούν και από το σχολείο
Οι Έλληνες έχουν τη φήμη ότι συνεργάζονται πρόθυμα;
Η απάντηση είναι αρνητική, έστω κι αν ορισμένοι δηλώσουν ότι έχουν άλλη άποψη. Ένας από τους λόγους που η κουλτούρα της συνεργασίας δεν είναι ανεπτυγμένη στην Ελλάδα είναι ότι το σχολείο δεν την καλλιεργεί. Έρευνα του ΟΟΣΑ που παρουσιάζουμε δείχνει ότι τα ελληνόπουλα δεν μαθαίνουν να συνεργάζονται στο σχολείο, καθώς ο τρόπος που μελετούν, δουλεύουν και αξιολογούνται οι μαθητές πάσχει.
Ειδικότερα, στον τελευταίο – του 2015 – διαγωνισμό PISA  (Programme for International Student Assessment) του ΟΟΣΑ εξετάστηκε η δυνατότητα που έχουν οι 15χρονοι στη «συνεργατική επίλυση προβλημάτων» όπως ορίσθηκε η ενότητα, η Ελλάδα βρέθηκε στην 37η θέση μεταξύ των 50 χωρών που πήραν μέρος στην συγκεκριμένη εξέταση. Η Ελλάδα είναι προτελευταία μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. που πήραν μέρος · πίσω από εμάς, στην 39η κατετάγη η Βουλγαρία.

Για τη συνέχεια kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube