REAL TIME |

ΗΠΑ , Κίνα , Ρωσία 13 Ιουλίου 2023

Ο ΥΠΕΞ της Κίνας συναντήιθηκε με ομολόγους του των ΗΠΑ και της Ρωσίας

Ο ΥΠΕΞ της Κίνας συναντήιθηκε με ομολόγους του των ΗΠΑ και της Ρωσίας

Συναντήσεις με τους ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Ρωσίας είχε ο Ουάνγκ Γι

Ο ανώτατος διπλωμάτης της Κίνας Ουάνγκ Γι είχε σήμερα διμερείς συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στο περιθώριο συνόδου χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας στην Ινδονησία.

Ο Ουάνγκ εκπροσωπεί την Κίνα στις συνόδους που φιλοξενούνται αυτή την εβδομάδα από τον Σύνδεσμο Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και όπου συμμετέχουν απεσταλμένοι από τους κυριότερους εταίρους περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας, της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας και της Ινδίας.

Ο Ουάνγκ έκανε χειραψία με τον Μπλίνκεν προτού μπουν σε μια αίθουσα συνεδριάσεων σε ξενοδοχείο στην κεντρική Τζακάρτα, όπου οι δύο άνδρες θεάθηκαν να κάθονται ο ένας απέναντι από τον άλλον.

Δεν μίλησαν στους δημοσιογράφους κατά την έναρξη της συνάντησής τους, η οποία πραγματοποιείται λιγότερο από έναν μήνα μετά την επίσκεψη του Μπλίνκεν στο Πεκίνο όταν η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να σταθεροποιήσουν την αντιπαλότητά τους ώστε να μην εξελιχθεί σε σύγκρουση, αλλά απέτυχαν να καταγράψουν σημαντική πρόοδο.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε αργότερα πως ο Άντονι Μπλίνκεν και ο Ουάνγκ Γι είχαν “ειλικρινείς και εποικοδομητικές συζητήσεις” κατά τη συνάντησή τους σήμερα στην Τζακάρτα.

“Η συνάντηση ήταν στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών να παραμείνουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας προκειμένου να διασαφηνιστούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και να υπάρξει υπεύθυνη διαχειριση του ανταγωνισμού μειώνοντας τον κίνδυνο παρανοήσεων και λανθασμένων κρίσεων”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

Ο Ουάνγκ είχε επίσης χωριστή συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

“Οι δύο πλευρές θα πρέπει να ακολουθήσουν τη σημαντική συναίνεση στην οποία κατέληξαν οι αρχηγοί κρατών, να διατηρήσουν τις ανταλλαγές υψηλού επιπέδου, να ενισχύσουν τη στρατηγική επικοινωνία και τον συντονισμό”, ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών για τη συνάντηση με τη Ρωσία, παραθέτοντας τις δηλώσεις του Ουάνγκ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ότι κατά τη συνάντηση υπήρξε “μια ανταλλαγή απόψεων έλαβε χώρα για την τρέχουσα κατάσταση σε σχέση με την ουκρανική κρίση. Δόθηκε προσοχή στην αξιολόγηση των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας για να αρχίσει μια ειρηνευτική διαπραγματευτική διαδικασία για την Ουκρανία”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube