REAL TIME |

Λευκορωσία , Ρωσία 10 Ιουλίου 2023

Αναπλ. Γ.Γ. του SCO Grigory Logvinov: Η Λευκορωσία θα γίνει μέλος το 2024

Αναπλ. Γ.Γ. του SCO Grigory Logvinov: Η Λευκορωσία θα γίνει μέλος το 2024

SCO: Η Λευκορωσία θα ολοκληρώσει σύντομα τις διαδικασίες για ένταξη στον Οργανισμό 

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του SCO Grigory Logvinov επισήμανε ότι το Μινσκ θα ολοκληρώσει γρήγορα τις διαδικασίες για την ένταξη στον οργανισμό

Η Λευκορωσία είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την ένταξη στο SCO – τον οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης – το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του οργανισμού Grigory Logvinov σε συνέντευξή του την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στο Μινσκ όλες οι σχετικές διαδικασίες θα διευθετηθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Σημειώνω ότι η σημαία της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας έχει ήδη αναρτηθεί μπροστά από το κτίριο της Γραμματείας της SCO στο Πεκίνο» επισήμανε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Belarus 1.
Σημείωσε ότι μετά την υπογραφή μνημονίου δέσμευσης από το Μινσκ κατά την τελευταία σύνοδο κορυφής της SCO, η διαδικασία της ένταξης της Λευκορωσίας στον οργανισμό ως πλήρους μέλους έχει φτάσει στη γραμμή του τερματισμού.
Την Τρίτη 4 Ιουλίου, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού, υπεγράφη μνημόνιο από τη Λευκορωσία προκειμένου να ενταχθεί στον οργανισμό ως πλήρες μέλος.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας Σεργκέι Αλέινικ δήλωσε ότι το Μινσκ υπολογίζει στην επικύρωση του εγγράφου από όλα τα μέλη της SCO στο εγγύς μέλλον.
Ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Vinay Kvatra δήλωσε μετά τη σύνοδο κορυφής ότι η Λευκορωσία, η οποία είναι επί του παρόντος παρατηρητής στο SCO, θα ενταχθεί στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης ως πλήρες μέλος στη σύνοδο κορυφής του 2024.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube