REAL TIME |

Ουκρανία , Ρωσία , Τουρκία 7 Ιουλίου 2023

Συνάντηση Ζελένσκι – Ερντογάν: Σημαντικές συνομιλίες για σιτηρά και ανταλλαγές αιχμαλώτων

Συνάντηση Ζελένσκι – Ερντογάν: Σημαντικές συνομιλίες για σιτηρά και ανταλλαγές αιχμαλώτων

Επί τάπητος το θέμα των σιτηρών και της ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας

Πηγή Άρθρου: Reuters

Οι πρόεδροι της Ουκρανίας και της Τουρκίας θα συζητήσουν την Παρασκευή την πιθανή επέκταση της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας και μια πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, όπως δήλωσε ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος ενόψει των συνομιλιών.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον Τούρκο ηγέτη Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, μετά από επισκέψεις στη Βουλγαρία και την Τσεχία, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε πρωτεύουσες χωρών-μελών του ΝΑΤΟ με στόχο να τις ενθαρρύνει να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα στη Σύνοδο Κορυφής την επόμενη εβδομάδα για την ένταξη του Κιέβου στη συμμαχία.

Βασικό στοιχείο των συνομιλιών του Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη θα είναι η τύχη της συμφωνίας για την ασφαλή εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια μέσω της Μαύρης Θάλασσας, παρά τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία. Ως γνωστόν, η Ρωσία έχει απειλήσει να μην συναινέσει για την περαιτέρω παράτασή της πέραν της 17ης Ιουλίου.

Εκτός από τη συμφωνία για τα σιτηρά και μια πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων, ο Ερντογάν και ο Ζελένσκι θα συζητήσουν επίσης τις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε ο ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος.

Ο Ερντογάν και ο Ζελένσκι είναι προγραμματισμένο να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στις 18:00 (τοπική ώρα) την Παρασκευή.

Ο Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Ερντογάν ενδέχεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τις συνομιλίες του με τον Ζελένσκι. Ένας Τούρκος υπουργός θα μπορούσε επίσης να επισκεφθεί τη Μόσχα για περαιτέρω συζητήσεις, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube