REAL TIME |

ΗΠΑ 29 Ιουνίου 2023

Ο Ντε Σάντις θέλει να καταργήσει υπουργεία στις ΗΠΑ

Ο Ντε Σάντις θέλει να καταργήσει υπουργεία στις ΗΠΑ

Τη στιγμή που η Ελλάδα έχει ίσως το μεγαλύτερο υπουργικό συμβούλιο στον κόσμο

Πηγή Άρθρου, Reuters, liberal.gr

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ντε Σάντις θα προσπαθούσε να καταργήσει τα υπουργεία Ενέργειας, Εμπορίου και Παιδείας, καθώς και την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων, αν εκλεγόταν πρόεδρος, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε τηλεοπτική συνέντευξη την Τετάρτη.

“Θα το κάναμε με την Παιδεία, θα κάναμε με το Εμπόριο, θα κάναμε με την Ενέργεια και θα κάναμε με την Εφορία”, είπε, όταν ρωτήθηκε από την παρουσιάστρια του Fox News Μάρθα ΜακΚάλουμ αν θα περικόψει κάποια υπηρεσία όσο θα ήταν στην εξουσία. “Και έτσι, αν το Κογκρέσο συνεργαστεί μαζί μου σε αυτό, θα μπορέσουμε να μειώσουμε το μέγεθος και το εύρος της κυβέρνησης”.

Αρκετοί διακεκριμένοι Ρεπουμπλικάνοι έχουν ζητήσει στο παρελθόν την κατάργηση αυτών των υπηρεσιών. Ειδικά το Υπουργείο Παιδείας έχει αποτελέσει στόχο των συντηρητικών, ενώ ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει επίσης ζητήσει την κατάργησή του.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα βρίσκεται σταθερά πίσω από τον Τραμπ στις δημοσκοπήσεις, αλλά το επίπεδο υποστήριξής του είναι υψηλότερο από εκείνο των υπόλοιπων Ρεπουμπλικανών. Περίπου το 43% των Ρεπουμπλικανών υποστήριξε τον Τραμπ σε δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos στις 9-12 Ιουνίου, έναντι 22% που υποστήριζε τον Ντε Σάντις.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube