REAL TIME |

Εκεί είναι το μυστικό για την ένωση του λεγόμενου τουρκικού κόσμου! Το Αζερμπαϊτζαν θα επηρεάσει την Αρμενία και η Τουρκία το Ιράν

Εκεί είναι το μυστικό για την ένωση του λεγόμενου τουρκικού κόσμου! Το Αζερμπαϊτζαν θα επηρεάσει την Αρμενία και η Τουρκία το Ιράν

Ο Αρμέν Πετροσιάν, ειδικός σε περιφερειακά θέματα, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, βλέπει βάση για ορισμένες προβλέψεις για νέα περιφερειακά σενάρια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει μια ορισμένη κατανομή ρόλων στις σχέσεις Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν σε περιφερειακά ζητήματα.

Ειδικότερα, το Αζερμπαϊτζάν θα επηρεάσει τη θέση της Αρμενίας, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, ενώ τον διάλογο με εξωτερικούς παίκτες – το Ιράν, τη Δύση – θα διεξάγει η Τουρκία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ειδικός υπενθύμισε τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου σχετικά με τη σύνδεση Αζερμπαϊτζάν-Ναχιτσεβάν μέσω του Σιουνίκ.

«Δεν είναι θέμα της Αρμενίας. Ο Διάδρομος Ζανγκεζούρ είναι θέμα του Ιράν», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με τον Πετροσιάν.

Επιπλέον, ο ειδικός παρατήρησε ότι ο Ερντογάν έστειλε θετικά μηνύματα στον πρωθυπουργό της Αρμενίας για τη συμμετοχή του στην τελετή της ορκωμοσίας του Ερντογάν, καθώς και για την αναγνώριση της εδαφικής ακεραιότητας του Αζερμπαϊτζάν.
Αναμένεται ότι στο άμεσο μέλλον θα λάβουν χώρα ενεργές και καίριες εξελίξεις τόσο σε διπλωματικές όσο και σε άλλες κατευθύνσεις.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Σχόλιο Infognomonpolitics.gr: Το Αζερμπαϊτζάν θα επηρεάσει με τη γνωστή μέθοδο της αθέτησης των συμφωνιών, της παραβίασης της κατάπαυσης του πυρός και του αποκλεισμού του Αρτσάχ, ούτως ώστε να εκβιάσει τους Αρμενίους. Η Τουρκία έχει άλλους τρόπους για να επηρεάσει το Ιράν. Εξάλλου το Ιράν χρησιμοποιεί την Τουρκία ως μέσο πρόσβασης στο επίσημο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η Τουρκία είναι έδρα δημιουργίας παράνομων εσόδων και καταστρατήγησης των κυρώσεων των ΗΠΑ προς την Τεχεράνη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube