REAL TIME |

ΗΠΑ , Ινδία 15 Ιουνίου 2023

Τζίνα Ραϊμόντο: Η επίσκεψη Μόντι στις ΗΠΑ είναι ευκαιρία για την ενίσχυση των εμπορικών και στρατηγικών τεχνολογικών συνεργασιών με την Ινδία

Τζίνα Ραϊμόντο: Η επίσκεψη Μόντι στις ΗΠΑ είναι ευκαιρία για την ενίσχυση των εμπορικών και στρατηγικών τεχνολογικών συνεργασιών με την Ινδία

Η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο τόνισε ότι η επερχόμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στις ΗΠΑ θα χρησιμεύσει ως ευκαιρία για την ενίσχυση των εμπορικών και στρατηγικών τεχνολογικών συνεργασιών μεταξύ των δύο εθνών, σε τομείς όπως η άμυνα, οι ημιαγωγοί και η “καθαρή” ενέργεια, όπως αναφέρει το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων (ANI).

 «Στόχος μας είναι να ανυψώσουμε και να συνδέσουμε τα δυναμικά οικοσυστήματα καινοτομίας μας, να αντιμετωπίσουμε τα ρυθμιστικά εμπόδια για συνεργασία και να ενισχύσουμε περαιτέρω το κοινό όραμα μιας ανυψωμένης στρατηγικής εταιρικής σχέσης τεχνολογίας. Στις 22 Ιουνίου, ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα φιλοξενήσει τον πρωθυπουργό Μόντι για επίσημη κρατική επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή θα είναι μια ευκαιρία να αναβαθμίσουμε τις εμπορικές και στρατηγικές τεχνολογικές συνεργασίες της κυβέρνησής μας, συμπεριλαμβανομένης της άμυνας, των αλυσίδων εφοδιασμού ημιαγωγών, της καθαρής ενέργειας και του διαστήματος», είπε η Ραϊμόντο μιλώντας στο Επιχειρηματικό Συμβούλιο ΗΠΑ-Ινδίας (USIBC) στην 48η σύνοδο κορυφής ιδεών Ινδίας στην Ουάσιγκτον την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023.

Η Ραϊμόντο θυμήθηκε την επίσκεψή της στην Ινδία τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και είπε ότι ήταν μια φανταστική εμπειρία και ένας εξαιρετικός τρόπος για να μάθετε για ένα σημαντικό μέρος του πολιτισμού της Ινδίας.

«Η επίσκεψή μου μου έδωσε ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία για τη δύναμη της σχέσης ΗΠΑ-Ινδίας. Μαζί, ο Υπουργός Γκογιάλ και εγώ εστιάζουμε στην ανάπτυξη και την ασφάλεια κρίσιμης και αναδυόμενης τεχνολογίας.  Το Μνημόνιο που υπογράψαμε τον Μάρτιο θα φέρει τις δύο πλευρές πιο κοντά καθώς και οι δύο ανταποκρινόμαστε στην επείγουσα ανάγκη δημιουργίας ισχυρότερων και ασφαλέστερων αλυσίδων εφοδιασμού ημιαγωγών», είπε η Ραϊμόντο.

Επιπλέον, η Αμερικανδία πολιτικός αναγνώρισε τον ενθουσιασμό για τη συνεργασία με την Ινδία στο οικονομικό πλαίσιο Ινδο-Ειρηνικού και τόνισε την πρόσφατη ανακοίνωση μιας σημαντικής παγκόσμιας συμφωνίας εφοδιαστικής αλυσίδας με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας, της ποικιλομορφίας και της ασφάλειας.

«Τον περασμένο μήνα, ανακοινώσαμε την ουσιαστική σύναψη μιας, πρώτης στο είδος της, διεθνούς συμφωνίας για τις αλυσίδες εφοδιασμού. Μέσω της προτεινόμενης συμφωνίας, οι εταίροι του IPEF θα επιδιώξουν να αυξήσουν την ανθεκτικότητα, την ποικιλομορφία και την ασφάλεια των αλυσίδων εφοδιασμού μας μέσω ατομικών και συλλογικών ενεργειών», είπε η Ραϊμόντο και ευχαρίστησε το Business Council που την κάλεσε να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο πρεσβευτής της Ινδίας στις ΗΠΑ, Ταραντζίτ Σινγκ Σαντχού δήλωσε τη Δευτέρα ότι η ταχύτητα και η κλίμακα του μετασχηματισμού της σχέσης Ινδίας-ΗΠΑ ήταν “φαινομενική”.

Κατά την ομιλία του στη «India Ideas Summit» που διοργάνωσε το Επιχειρηματικό Συμβούλιο ΗΠΑ-Ινδίας, είπε ότι ο Πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, είναι ο τρίτος Ινδός ηγέτης στον οποίο αποδίδεται η τιμή μιας κρατικής επίσκεψης από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

ΟΣαντχού είπε ότι ο Ινδός πρωθυπουργός είναι ο μόνος Ινδός ηγέτης που απευθύνεται δύο φορές στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Μετά από πρόσκληση του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της Πρώτης Κυρίας Τζιλ Μπάιντεν, ο Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι θα επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 21 Ιουνίου έως τις 24 Ιουνίου. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και ο Πρόεδρος του USIBC Ατούλ Κεσάπ παρευρέθηκαν επίσης στη Σύνοδο Κορυφής Ιδεών της Ινδίας. Επαίνεσε το USIBC για τη διοργάνωση της συνόδου κορυφής.

Ο Ινδός διπλωμάτης επαίνεσε το Επιχειρηματικό Συμβούλιο ΗΠΑ-Ινδίας για τη διοργάνωση της συνόδου κορυφής και αναγνώρισε τη συμβολή των παρευρισκομένων στην ενίσχυση των δεσμών Ινδίας-ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube