ΗΠΑ , Ινδία 30 Μαΐου 2023

Μίλερ: Η συνεργασία με την Ινδία είναι μια από τις πιο σημαντικές σχέσεις των ΗΠΑ

Μίλερ: Η συνεργασία με την Ινδία είναι μια από τις πιο σημαντικές σχέσεις των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι η συνεργασία τους με την Ινδία είναι μια από τις πιο σημαντικές σχέσεις τους και η χώρα συνεργάζεται στενά με την Ινδία σε ζωτικές προτεραιότητες.

“Η συνεργασία μας με την Ινδία είναι μια από τις πιο σημαντικές σχέσεις μας. Συνεργαζόμαστε στενά με την Ινδία για τις πιο ζωτικές προτεραιότητές μας και αναμένουμε ότι ο πρέσβης, Γκαρτσέτι, θα μπορέσει να εμβαθύνει τις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας και να εργαστεί σε αυτά τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος”, είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ Μάθιου Μίλερ.

Ο Μίλερ είπε ότι οι προξενικές ομάδες των ΗΠΑ αναγνωρίζουν το ζήτημα της βίζας.

“Προφανώς αναγνωρίζουμε ότι είναι ένας τομέας ανησυχίας και οι προξενικές μας ομάδες έχουν κάνει τεράστια ώθηση για να διεκπεραιώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις βίζας στην Ινδία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων σε κατηγορίες βίζας που είναι βασικές για τη διμερή σχέση. Είναι κορυφαία προτεραιότητα για η κυβέρνησή μας και ξέρω ότι είναι κορυφαία προτεραιότητα για την πρεσβεία μας στη χώρα».

Μιλώντας για την επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στις ΗΠΑ στις 22 Ιουνίου, ο Μίλερ είπε: «Σίγουρα, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν. Ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν σε προηγούμενες συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Μόντι, όπως συμβαίνει σχεδόν σε οποιαδήποτε συζήτηση που έχουμε με έναν παγκόσμιο ηγέτη αυτή τη στιγμή ή έχει συμβεί τον τελευταίο χρόνο».

Εν τω μεταξύ, ο Λευκός Οίκος είπε πρόσφατα ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού Μόντι στις ΗΠΑ θα είναι μια ευκαιρία να επιβεβαιωθεί εκ νέου η βαθιά, στενή συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ινδίας.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Μόντι “θα είναι μια ευκαιρία για να επιβεβαιωθεί η βαθιά και στενή συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ινδίας και οι θερμοί δεσμοί της οικογένειας και της φιλίας που συνδέουν την Αμερική, τους Αμερικανούς και σαφώς τους Ινδούς. Και έτσι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τις ΗΠΑ», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν Πιερ κατά την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Μόντι στις ΗΠΑ.

Η Πιερ είπε περαιτέρω: «Ο Πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία ανυπομονούν να καλωσορίσουν τον Πρωθυπουργό Μόντι για την επίσημη κρατική επίσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου».

Ο Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου είπε ότι η επίσκεψη θα ενισχύσει επίσης την κοινή δέσμευση ΗΠΑ-Ινδίας για έναν ελεύθερο, ανοιχτό, ευημερούν και ασφαλή Ινδο-Ειρηνικό και κοινή αποφασιστικότητα για αξιολόγηση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της άμυνας, της καθαρής ενέργειας και του διαστήματος.

«Μόλις πλησιάσουμε στις 22, σίγουρα θα κάνουμε κλήσεις στο παρασκήνιο και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και περισσότερες λεπτομέρειες», είπε η Πιέρ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube