Το τεσσάρι της οργής! Ελλάδα χωρίς Κύπρο δεν υπάρχει

Το τεσσάρι της οργής! Ελλάδα χωρίς Κύπρο δεν υπάρχει

«Οι Κύπριοι θα μας πάρουνε από το χαλλούμι μέχρι τη θεά Βίσση», δήλωσε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, η γνωστή τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή, με αφορμή την… εθνική θύελλα που ξεσηκώθηκε από την απόφαση της κριτικής επιτροπής της Ελλάδας να δώσει μόνο ένα τεσσάρι στη συμμετοχή της Κύπρου στον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον.

Τα περισσότερα σχόλια που δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν επικριτικά για την απόφαση της ελλαδικής επιτροπής, ενώ τα πυρά στράφηκαν και προς την ΕΡΤ, που είχε την ευθύνη της επιτροπής.

Το τεσσάρι προκάλεσε mega έκπληξη, αφού είχαμε συνηθίσει να ανταλλάσσουμε δωδεκάρια με την Ελλάδα στους διαγωνισμούς της Γιουροβίζιον, όπως κάνουν και οι σκανδιναβικές χώρες, μεταξύ τους και οι βαλκανικές και άλλες.

Δεν λέω ότι έπρεπε να μας δώσει πάλι δωδεκάρι η Ελλάδα, αλλά όχι και τεσσάρι, ρε παιδί μου. Όχι μόνο επειδή το κυπριακό τραγούδι άξιζε, με αντικειμενικά κριτήρια, κάτι περισσότερο, αλλά και γιατί το ελληνικό δωδεκάρι πήγε στο Βέλγιο, σε ένα τραγούδι που ήτανε για τα (μουσικά) μπάζα. Θα μου πείτε, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, ως προς τα μουσικά γούστα του κάθε μέλους της ελλαδικής επιτροπής, αλλά πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν και τα μηνύματα που εκπέμπονται και οι ευαισθησίες που
υπάρχουν.

Και οι επικρίσεις δεν έμειναν σε μουσικά πλαίσια. Πήραν και άλλες προεκτάσεις, όπως αυτή που έδωσε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος σχολίασε: «Το τεσσάρι στην Κύπρο στην Εurovision δεν είναι το πρόβλημα, αλλά το αποτέλεσμα, ένα ακόμα δείγμα της προσπάθειας που κάνουν πολλές πλευρές του κυρίαρχου συστήματος να αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία από τη Μεγαλόνησο και το Κυπριακό, ώστε να προωθηθούν τα απορριπτέα σχέδιά τους»!

Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχει κάποια ενσυνείδητη προσπάθεια από κάποιους εν Αθήναις για την αποξένωση της ελληνικής κοινωνίας από την Κύπρο, ούτε και ότι, αν υπάρχει τέτοια προσπάθεια, φθάνει μέχρι και το… τεσσάρι στον Άντριου Λάμπρου για το «Break a broken heart», με σκοπό να πετύχει το… break στους δεσμούς Ελλάδας-Κύπρου!

Κλείω με ένα απέριττο και πολύ εύστοχο σχόλιο από τα αναρίθμητα που κατέκλυσαν το διαδίκτυο, με αφορμή το τεσσάρι: «Ελλάδα χωρίς Κύπρο δεν υπάρχει»!

ΠΗΓΗ: Σημερινή – ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube