Στη Γερμανία ο ΠτΔ Ν. Χριστοδουλίδης: Το Κυπριακό στη συνάντηση και Σολτς

Στη Γερμανία ο ΠτΔ Ν. Χριστοδουλίδης: Το Κυπριακό στη συνάντηση και Σολτς

Θα συζητηθεί η ενεργός εμπλοκή της Ε.Ε. στο Κυπριακό

philenews   

Σημαντική ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις σε σχέση με την πρότασή του για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, σε ζητήματα Οικονομίας και για το θέμα του Μεταναστευτικού, θα έχει απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όπου θα βρίσκεται στην Φρανκφούρτη για την ειδική τελετή για την 25η Επέτειο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθότι θα παρακαθίσει σε δείπνο με την Πρόεδρο της ΕΚΤ κας Lagarde και τους κύριους προσκεκλημένους, τον Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Scholz καθώς και τους Προέδρους των τριών θεσμικών οργάνων ΕΕ κα Von de Leyen, κα Metsola και κο Michel.  Στην τελετή θα λάβουν μέρος και άλλοι ηγέτες κρατών.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντηση που θα έχει στο Βερολίνο με τον Γερμανό Καγκελάριο κ. Olaf Scholz θα ανταλλάξει σε βάθος απόψεις για προώθηση της πρότασής του για ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου από ΕΕ στην προσπάθεια για άρση του αδιεξόδου και επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.  Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Γερμανός Καγκελάριος θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς και θέματα ενδυνάμωσης των διμερών σχέσεων καθώς και τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την ΕΕ.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία, ως μια από τις χώρες που διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο εντός της Ευρωπαϊκής οικογένειας, αποτελεί σημαντικό εταίρο της Κύπρου στην προσπάθεια μας για επίλυση του κυπριακού προβλήματος εντός του συμφωνημένου πλαισίου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube