Weather Icon
Ινδία , Πακιστάν 15 Μαΐου 2023

Η διεθνής κοινότητα στηρίζει την Ινδία στον πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας!

Η διεθνής κοινότητα στηρίζει την Ινδία στον πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας!

Η απόφαση του Νέου Δελχί να φιλοξενήσει μία από τις συνεδριάσεις των G20 στο Σριναγκάρ έβαλε τη θερινή πρωτεύουσα του Τζαμού και Κασμίρ στον παγκόσμιο χάρτη και έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο ότι η περιοχή δεν είναι πλέον ζώνη συγκρούσεων. Η τρομοκρατία που χρηματοδοτείται από το Πακιστάν έχει λήξει και οι άνθρωποι ζουν τη ζωή τους ειρηνικά.

Η διεθνής κοινότητα έχει υποστηρίξει την εξωτερική πολιτική της Ινδίας και τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στο Τζαμού και Κασμίρ.

Ο κόσμος απέρριψε την προπαγάνδα του Πακιστάν, όταν το Νέο Δελχί ανακοίνωσε την απόφασή του να καταργήσει το Άρθρο 370, μια προσωρινή διάταξη του Συντάγματος, το 2019. Τώρα, δεν έχει δώσει καμία σημασία στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Πακιστάν, τις οποίες πραγματοποίησε ενόψει της συνάντησης των G20 που προγραμματίζεται να διεξαχθεί στο Σριναγκάρ στις 23 και 24 Μαΐου φέτος.

Η  ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της Ινδίας κέρδισε ακόμη και την εκτίμηση από έναν επικριτή όπως ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Καν, ο οποίος επαίνεσε το καθεστώς του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι για τη λήψη των αποφάσεων προς το συμφέρον των πολιτών του.

Ανήγγειλε ότι το Πακιστάν ήταν σκλάβος της Δύσης και δεν ήταν σε θέση να λάβει ατρόμητες αποφάσεις για την ευημερία των πολιτών του.

Υπενθυμίζεται ότι όταν ο Ναρέντρα Μόντι ανέλαβε τα ηνία της χώρας το 2014, είχε υποσχεθεί στον λαό του, ότι η Ινδία θα αναδυόταν ως μια από τις πιο ισχυρές χώρες στον κόσμο. Έχει μείνει πιστός στον λόγο του. Έχει εργαστεί ακατάπαυστα για να φέρει την Ινδία στην κορυφή.

Ο Ιμράν Καν κυβερνούσε το Πακιστάν όταν το καθεστώς υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Μόντι, στις 5 Αυγούστου 2019, ανακοίνωσε την απόφασή του να καταργήσει το ειδικό καθεστώς στο Τζαμού και Κασμίρ και να το διασπάσει σε δύο εδάφη της ινδικής επικράτειας.

Ο Ιμράν Καν χτύπησε την πόρτα κάθε χώρας, συμπεριλαμβανομένων των ισλαμικών εθνών, για να ασκήσει πίεση στην Ινδία να ανακαλέσει την απόφασή της, αλλά όλες οι χώρες έκλεισαν τις πόρτες στον Καν, καταστώντας του σαφές ότι δεν μπορούν να παρέμβουν στα εσωτερικά ζητήματα της Ινδίας.

Ο Καν έπρεπε να επιστρέψει απογοητευμένος. Συνειδητοποίησε ότι η Ινδία έχει νικήσει διπλωματικά το Πακιστάν καθώς ολόκληρος ο κόσμος υποστηρίζει τη στάση της Ινδίας και σέβεται τις αποφάσεις της.

Σύνοδος κορυφής των G20 στο Σριναγκάρ

Ακριβώς τρία χρόνια μετά την ανάκληση του Άρθρου 370, η απαλλαγή υπό την ηγεσία του PM Modi ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει μια σύνοδο κορυφής της G20 στο Σριναγκάρ, θερινή πρωτεύουσα του Τζαμού και Κασμίρ

Το Πακιστάν για άλλη μια φορά αντιτάχθηκε στην απόφαση εκτοξεύοντας οργή. Κάλεσε τις χώρες των G20 να μην συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Σριναγκάρ, καθώς «το Τζαμού και Κασμίρ είναι ένα αμφισβητούμενο έδαφος», αλλά καμία από τις χώρες της G20 δεν έδωσε καμία σημασία στην απόχρωση και την κραυγή που έφερε το Πακιστάν. Επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στη συνάντηση της ομάδας εργασίας για τον τουρισμό που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Σριναγκάρ στις 23 και 24 Μαΐου φέτος και αγνόησαν τη φασαρία του Κασμίρ του απείθαρχου γείτονα της Ινδίας.

Η Ινδία σέβεται την κυριαρχία όλων

Η ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της Ινδίας έχει καταστήσει σαφές στον κόσμο ότι σέβεται την κυριαρχία όλων των χωρών και δεν θα επιτρέψει σε κανένα άλλο έθνος να διαταράξει την ειρήνη στο έδαφός του.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι το Τζαμού και το Κασμίρ είχαν παραμείνει μια πρόκληση για όλα τα καθεστώτα που ήρθαν στην εξουσία στο Νέο Δελχί μετά το 1947. Καμία κυβέρνηση δεν μπόρεσε να συγχωνεύσει πλήρως την περιοχή με την Ένωση της Ινδίας, γεγονός που οδήγησε στο να παραμείνει στη μόδα το άρθρο 370 επτά μεγάλες δεκαετίες.

Ωστόσο, το καθεστώς υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Μόντι διέβη τον ρουβίκωνα και τερμάτισε το 70χρονο status quo της περιοχής.

Στην πρώτη του στο γραφείο από το 2014 έως το 2019, ο Πρωθυπουργός Μόντι έκανε μια ολοκληρωμένη εργασία για την περιοχή και αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας για τη δεύτερη θητεία το 2019 έβαλε τέλος σε όλες τις σύγχυση και τις ασάφειες γύρω από την J&K.

Παγκόσμια υποστήριξη

Η διεθνής κοινότητα υποστήριξε όλες τις κινήσεις του καθεστώτος υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Μόντι και επαίνεσε την πολιτική μηδενικής ανοχής του απέναντι στην τρομοκρατία. Μέχρι σήμερα, ολόκληρος ο κόσμος υποστηρίζει την Ινδία στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στο Τζαμού και Κασμίρ. Έχει απορρίψει την προπαγάνδα του Πακιστάν και έχει υποστηρίξει την Ινδία.

Τα τελευταία εννέα χρόνια, το Πακιστάν έχει εκτεθεί. Όλος ο κόσμος γνωρίζει το γεγονός ότι το Πακιστάν είναι γόνιμο έδαφος για τρόμο και εκτρέφει τρομοκράτες στην αυλή του. Το Νέο Δελχί ήταν καλό με τους καλούς ανθρώπους και απώθησε τους δύσκολους ανθρώπους.

Οι χώρες του Κόλπου που έρχονται να επενδύσουν στο Τζαμού και Κασμίρ είναι ένα ακόμη παράδειγμα της επιτυχημένης εξωτερικής πολιτικής της Ινδίας.

Οι χώρες του Κόλπου, αποφασίζοντας να επενδύσουν δισεκατομμύρια δολάρια στην περιοχή, έστειλαν ένα σαφές μήνυμα στο Πακιστάν ότι έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στην Ινδία και τις πολιτικές της.

Πολλαπλές προκλήσεις

Το καθεστώς υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Μόντι έχει αντιμετωπίσει πολλαπλές προκλήσεις στο Τζαμού και Κασμίρ αλλά έχει καταβάλει όλες τις προσπάθειες για να εμφυσήσει μια αίσθηση εμπιστοσύνης, να δώσει αυτή την αίσθηση ελπίδας και ασφάλειας στους ανθρώπους της περιοχής και στους ξένους επενδυτές.

Μετά το 2019 τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο στην περιοχή. Η οικονομία έχει αναπτυχθεί, νέες ευκαιρίες απασχόλησης έχουν δημιουργηθεί. Ολόκληρο το οικοσύστημα έχει γίνει ζωντανό παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Πακιστάν να διαταράξει την ειρήνη.

Στο διπλωματικό μέτωπο, η Ινδία έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο ενημερώνοντας τον κόσμο σχετικά με τις σαφείς και διαφανείς πολιτικές της.

Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι η Ινδία είναι ένα προοδευτικό έθνος και η ανάδυσή της ως η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο είναι άφθονη απόδειξη του γεγονότος ότι βρίσκεται στα σωστά χέρια.

Στα 9 χρόνια της διακυβέρνησης του πρωθυπουργού Μόντι, η Ινδία έχει οδηγήσει σε ένα σημείο που κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει τη χώρα δεδομένη. Οι συζητήσεις και ο τρόμος δεν μπορούν να πάνε μαζί. Οι άνθρωποι είναι η πηγή της εξουσίας και τα συμφέροντά τους είναι υπέρτατα.

Η ήπια προσέγγιση εγκαταλείφθηκε

Το Νέο Δελχί εγκατέλειψε την απολογητική και ήπια προσέγγισή του. Πραγματοποιώντας χειρουργικές επιθέσεις το 2016 και αεροπορικές επιδρομές Balakot το 2019, η Ινδία έδωσε την αρμόζουσα απάντηση στους τρομοκράτες ότι δεν μπορούν να εισβάλουν στην περιοχή και να ξεφύγουν από τις πράξεις τους.

Δεν είναι μόνο ο Ιμράν Καν που επαίνεσε την εξωτερική πολιτική της Ινδίας, ολόκληρος ο κόσμος επαίνεσε τις προσπάθειες του παρόντος καθεστώτος στην Ινδία, και πολλοί ηγέτες έχουν δηλώσει ότι είναι «εντυπωσιασμένοι». Πολλά έθνη ακολουθούν τα βήματα της Ινδίας και επιθυμούν να ενισχύσουν τις σχέσεις τους με το Νέο Δελχί.

Η Ινδία δεν είναι επιθετική

Το καθεστώς υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Μόντι έχει κάνει τον κόσμο να καταλάβει ότι η Ινδία δεν είναι επιθετική, αλλά δεν μπορεί να ανεχθεί την επιθετικότητα.

Η Ινδία, αφού ανέλαβε την Προεδρία των G20 τον Δεκέμβριο του 2022, διασφάλισε ότι οι εκπρόσωποι των πιο ισχυρών χωρών στον κόσμο, που παρευρίσκονται στη σύνοδο κορυφής, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ινδία υπερασπίζεται την ειρήνη, την ηρεμία και την ανάπτυξη και θέλει όλες οι χώρες να ευημερούν. Η απόφαση του Νέου Δελχί να φιλοξενήσει μία από τις συνεδριάσεις των G20 στο Σριναγκάρ έβαλε τη θερινή πρωτεύουσα του Τζαμού και Κασμίρ στον παγκόσμιο χάρτη και έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο ότι η περιοχή δεν είναι πλέον ζώνη συγκρούσεων. Η τρομοκρατία που χρηματοδοτείται από το Πακιστάν έχει λήξει και οι άνθρωποι ζουν τη ζωή τους ειρηνικά.

ΠΗΓΗ: bhaskarlive.in

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube