Γαλλία , Ινδία 9 Μαΐου 2023

Ιστορική επίσκεψη Μόντι στη Γαλλία! Επίτιμος καλεσμένος του Μακρόν στην εθνική ημέρα της 14ης Ιουλίου ο Ινδός πρωθυπουργός! Απόσπασμα ινδικών δυνάμεων στην παρέλαση για την ημέρα της Βαστίλης

Ιστορική επίσκεψη Μόντι στη Γαλλία! Επίτιμος καλεσμένος του Μακρόν στην εθνική ημέρα της 14ης Ιουλίου ο Ινδός πρωθυπουργός! Απόσπασμα ινδικών δυνάμεων στην παρέλαση για την ημέρα της Βαστίλης

Ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, θα είναι ο επίτιμος καλεσμένος στην Εθνική Ημέρα της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου. Την είδηση επιβεβαίωσε την Παρασκευή(5/5) ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Τουιτάροντας τόσο στα γαλλικά όσο και στα Χίντι, ο Γάλλος πολιτικός εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Μόντι.

Την 25η επέτειο της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ινδίας-Γαλλίας, ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι πρόκειται να παραστεί στη φετινή παρέλαση της Ημέρας της Βαστίλης ως επίτιμος καλεσμένος στις 14 Ιουλίου στο Παρίσι.

Σύμφωνα με επίσημη δήλωση, ένα απόσπασμα των ινδικών ενόπλων δυνάμεων θα συμμετάσχει στην παρέλαση μαζί με τους γάλλους ομολόγους τους. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Μόντι αναμένεται να προαναγγείλει την επόμενη φάση της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ινδίας-Γαλλίας, θέτοντας νέους και φιλόδοξους στόχους για τη στρατηγική, πολιτιστική, επιστημονική, ακαδημαϊκή και οικονομική συνεργασία μας, μεταξύ άλλων σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών.

Η Ινδία και η Γαλλία υπερασπίζονται τους στόχους και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, που χρησιμεύουν ως ακρογωνιαίος λίθος της συνεργασίας μεταξύ των δύο εθνών στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού, και μοιράζονται ένα όραμα για την ειρήνη και την ασφάλεια, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και τον Ινδο-Ειρηνικό.

“Αυτή η ιστορική επίσκεψη του πρωθυπουργού Μόντι θα παραδώσει επίσης κοινές πρωτοβουλίες προκειμένου να ανταποκριθεί στις βασικές προκλήσεις της εποχής μας, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής, της απώλειας βιοποικιλότητας και, συμπεριλαμβανομένου του πλαισίου της Προεδρίας της G20 της Ινδίας”, ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube