Ασία , Γερμανία 16 Μαρτίου 2023

Γερμανικό ενδιαφέρον για το Μπουτάν

Γερμανικό ενδιαφέρον για το Μπουτάν

Ο Πρόεδρος της Γερμανίας καλωσόρισε τον πρωθυπουργό της χώρας και την αντιπροσωπεία για την πρώτη επίσκεψη μετά τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων τον Νοέμβριο του 2020

Ο Πρωθυπουργός, Δρ Lotay Tshering, κάλεσε σήμερα το πρωί τον Frank-Walter Steinmeier, πρόεδρο της Γερμανίας στο Bellevue Palace στο Βερολίνο. Ο πρωθυπουργός προσέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά και τις προσευχές του λαού του Μπουτάν στον πρόεδρο και τον ευχαρίστησε για τη συνεργασία και τη στήριξη της Γερμανίας στο αναπτυξιακό ταξίδι του Μπουτάν.

Μεταφέροντας τους χαιρετισμούς και τους χαιρετισμούς του στην Αυτού Μεγαλειότητα, ο Πρόεδρος της Γερμανίας καλωσόρισε τον πρωθυπουργό και την αντιπροσωπεία για την πρώτη επίσκεψη μετά τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων τον Νοέμβριο του 2020.

Σύμφωνα με το Γραφείο του Πρωθυπουργού, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος συζήτησαν θέματα που κυμαίνονται από την πανδημία έως τη γεωπολιτική κατάσταση έως τους τομείς αμοιβαίας συνεργασίας που θα επιδιώξουν οι δύο χώρες στο εξής.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για την ακαθάριστη εθνική ευτυχία, τις επερχόμενες εκλογές στο Μπουτάν και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αργότερα σήμερα το απόγευμα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με την Υφυπουργό και Ειδική Απεσταλμένη της Γερμανίας για τη Διεθνή Δράση για το Κλίμα, Τζένιφερ Λι Μόργκαν, και συζήτησαν τις παγκόσμιες κλιματικές ανησυχίες, την επερχόμενη COP28 και τις προτεραιότητες του Μπουτάν που σχετίζονται με το κλίμα.

Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού, οι δύο ηγέτες αποφάσισαν να εργαστούν μαζί σε πολλά έργα τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Από την άφιξή του στη Γερμανία την περασμένη Πέμπτη, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε επίσης ένα κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης στη Φρανκφούρτη και συναντήθηκε με φοιτητές από το Μπουτάν στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube