Σάββας Καλεντερίδης: Η ΕΕ να παίξει ενεργό ρόλο για τη λύση του Κυπριακού (13-3-2023)

Σάββας Καλεντερίδης: Η ΕΕ να παίξει ενεργό ρόλο για τη λύση του Κυπριακού (13-3-2023)

Σάββας Καλεντερίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση να παίξει ενεργό ρόλο για τη λύση του Κυπριακού

Την επίσκεψη του νέου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη στην Ελλάδα και τί σημαίνει για τα θέματα που αφορούν το Κυπριακό σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασής του:

-Να προσανατολίσουμε την ευαισθησία που υπάρχει από τη διεθνή γνώμη για την Ουκρανία και στο Κυπριακό με την εισβολή και κατοχή της Τουρκίας. Να παίξει έναν πιο ενεργό ρόλο η ευρωπαϊκή ένωση στην επίλυση του Κυπριακού.
-Ο αμερικανικός παράγοντας φαίνεται να έχει ενδιαφέρον στην Ανατολική μεσόγειο με επίκεντρο τα ενεργειακά. Η παρέμβαση του Αμός Χοκ Στάιν στη διαμάχη Ισραήλ-Λιβάνου και η επίτευξη συμφωνίας είναι η απόδειξη, ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για την περιοχή.
Η επίσκεψη Μπλίνκεν που ζήτησε στην Τουρκία «όχι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» είναι ένα ακόμα στοιχείο.
-Οι ΗΠΑ περίμεναν τέσσερις εκλογές. Στην Κύπρο έγιναν. Σε Ελλάδα-Τουρκία θα γίνουν. Μετά έχει η σειρά η Λιβύη. Μετά θα υπάρχουν εξελίξεις για να έχουμε εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube