Ευρωπαϊκή Ένωση , Ρωσία 3 Μαρτίου 2023

Μπορέλ: Θα ήταν αρκετά αντιφατικό να εκδιώξουμε τη Ρωσία από τους G20

Μπορέλ: Θα ήταν αρκετά αντιφατικό να εκδιώξουμε τη Ρωσία από τους G20

Αποστάσεις πήρε ο Μπορέλ από αιτήματα για έξωση της Ρωσίας

Αποστάσεις από αιτήματα για την «έξωση» της Ρωσίας από τη G20 τήρησε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, ο οποίος υπογράμμισε πως θα ήταν αρκετά αντιφατικό να υποστηριχθεί μια τέτοια κίνηση.
«Δεν μπορείς να λες ότι επιζητάς την πολυμέρεια και μετά να ζητάς την έξωση της Ρωσίας από τη G20. Είναι αρκετά αντιφατικό, έτσι δεν είναι;» διερωτήθηκε ο Borrell, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο οποίος τον ρώτησε «γιατί δεν μπορείτε να αναστείλετε τη συμμετοχή της Ρωσίας από τη G20 και μετά να συνεχίσετε να επιλύετε τα τρέχοντα προβλήματα του κόσμου».
«Είναι απαραίτητο να διατηρούμε τρόπους να μιλάμε ή τουλάχιστον να ακούμε τους άλλους» είπε ο Borrell, ο οποίος έκανε λόγο για πρόοδο σε αυτή τη σύνοδο των ΥΠΕΞ στη G20 σε σχέση με τη Σύνοδο στο Μπαλί, όπου όπως είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov «ήρθε, μίλησε και έφυγε».
«Τότε δεν έμεινε να ακούσει τους άλλους. Τουλάχιστον, τώρα, έμεινε και άκουσε. Είναι σημαντικό να μπορούμε να πούμε τι πιστεύουμε και να παίρνουμε μια απάντηση από την άλλη πλευρά. Πρέπει να διατηρήσουμε αυτήν τη δυνατότητα» υπογράμμισε ο Borrell.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube