Ευρωπαϊκή Ένωση , ΗΠΑ , ΝΑΤΟ , Ρωσία 27 Φεβρουαρίου 2023

Condoleezza Rice (πρ. ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Αμφίβολη η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Condoleezza Rice (πρ. ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Αμφίβολη η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Η Δύση θα πρέπει να παρέχει εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία

Θα χρειαστεί κάποια μορφή διευθετήσεων ασφαλείας για την Ουκρανία στο μέλλον, δήλωσε η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ
Η πιθανότητα μελλοντικής ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι αμφίβολη, αλλά το Κίεβο θα χρειαστεί συμφωνίες ασφαλείας, σύμφωνα με την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Condoleezza Rice
«Θα χρειαστεί κάποια μορφή διευθετήσεων ασφαλείας για την Ουκρανία στο μέλλον, μάλλον τώρα αξίζει να αρχίσουμε να εργαζόμαστε για αυτό», είπε σε συνέντευξή της στο CBS News τη Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023.
Ο Rice τόνισε ότι η ίδια η Βορειοατλαντική Συμμαχία προστατεύεται επί του παρόντος, ενώ η Ουκρανία παραμένει «ανυπεράσπιστο μέρος της επικράτειας της» και «κενό ασφάλειας» στην Ευρώπη.
«Ό,τι και να κάνουμε, και αμφιβάλλω ότι αυτό θα είναι το άρθρο 5 (της συνθήκης του ΝΑΤΟ), πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό το κενό δεν θα υπάρχει στο μέλλον», επισήμανε.
Ο Rice επιβεβαίωσε επίσης ότι η Ουκρανία και το ΝΑΤΟ είναι, στην πραγματικότητα, ήδη «πολύ ισχυροί σύμμαχοι» και αυτό θα συνεχιστεί στο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube