Ινδία 19 Φεβρουαρίου 2023

Παραγωγή θερμοβαρικών βομβών των 1.000 λιβρών ξεκινά η Ινδία!

Παραγωγή θερμοβαρικών βομβών των 1.000 λιβρών ξεκινά η Ινδία!

Τη μαζική παραγωγή θερμοβαρικών βομβών 1.000 lb από το 2023 θα ξεκινήσει η κρατική εταιρεία Munitions India Limited (MIL) της Ινδίας, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Άμυνας Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO) στην έκθεση Aero India 2023.

Aξιωματούχος από το Εργαστήριο Έρευνας Υλικών Υψηλής Ενέργειας του DRDO (HEMRL) δήλωσε στο Janes ότι η μεταφορά τεχνολογίας για την παραγωγή της θερμοβαρικής βόμβας των 1.000 lb είναι ήδη διαθέσιμη στην MIL, η οποία είναι επίσης υπάγεται στην DRDO. Μια πρώτη παρτίδα 500 μονάδων για την Ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF) θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2023, είπε.

Η HEMRL ξεκίνησε την ανάπτυξη της θερμοβαρικής βόμβας 1.000 λιβρών το 2018. Τα πυρομαχικά έχουν πιστοποιηθεί σε πτητικές δοκιμές, συμπεριλαμβανομένης της επίδειξης της ικανότητας έκρηξής τους, δήλωσε αξιωματούχος της HEMRL.

Το όπλο χρησιμοποιεί μια βρετανική σχεδίαση περιβλήματος βόμβας γενικής χρήσης (GP) 1.000 λιβρών και ενσωματώσει δυτική και ρωσική τεχνολογία. Θα μπορεί δε να μεταφερθεί από τα μαχητικά Su-30MKI.

ΠΗΓΗ: defence-point.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube