Γερμανία , ΗΠΑ , Ρωσία 26 Ιανουαρίου 2023

Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν Γερμανό για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν Γερμανό για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Γερμανία: Σύλληψη υπόπτου για κατασκοπεία

Ένας Γερμανός πολίτης συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Μονάχου ως ύποπτος για προδοσία, επειδή φέρεται να συνεργάστηκε με έναν υπάλληλο της υπηρεσίας πληροφοριών για να διαβιβάσει πληροφορίες στη Ρωσία, ανακοίνωσε την Πέμπτη το γραφείο του γενικού εισαγγελέα.

Ο άνδρας, που ταυτοποιήθηκε ως Άρθουρ Ε., συνελήφθη την Κυριακή κατά την άφιξή του στη Γερμανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε ο εισαγγελέας σε δήλωση. Λέγεται ότι είναι συνεργάτης του Κάρστεν Λ., ενός υπαλλήλου της γερμανικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών (BND) που συνελήφθη τον Δεκέμβριο ως ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας.

Ο Άρθουρ Ε., ο οποίος δεν είναι υπάλληλος των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, θεωρείται ότι διαβίβασε στη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών πληροφορίες που είχε λάβει από τον Κάρστεν Λ., σύμφωνα με τη δήλωση του εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, είχε ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Άρθουρ Ε., ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον δικαστή του ανώτατου ποινικού δικαστηρίου της Γερμανίας τη Δευτέρα και προφυλακίστηκε, ανέφερε η ανακοίνωση.

Η έρευνα διεξήχθη σε στενή συνεργασία με την BND και το FBI, είπε ο εισαγγελέας.

Οι γερμανικές αρχές έχουν προειδοποιήσει για πιθανή αύξηση της ρωσικής κατασκοπείας, δεδομένης της αντιπαράθεσης του Κρεμλίνου με τη Δύση για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πηγή Άρθρου: Reuters, liberal.gr

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube