Video , Τουρκία 19 Δεκεμβρίου 2022

Η «Roketsan» ανακοίνωσε την επιτυχή εκτόξευση του πρώτου τουρκικού υπερηχητικού πυραύλου

Η «Roketsan» ανακοίνωσε την επιτυχή εκτόξευση του πρώτου τουρκικού υπερηχητικού πυραύλου

Η τουρκική εταιρεία αμυντικής βιομηχανίας «Roketsan» ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε, για πρώτη φορά, από το drone «Bayraktar Akinci», έναν υπερηχητικό πύραυλο, ο οποίος χτύπησε με ακρίβεια τον στόχο του σε απόσταση 100 χιλιομέτρων, σημειώνει η «Αραβική Άμυνα».

Την Παρασκευή, η τουρκική εταιρεία που επιβλέπει το έργο δημοσίευσε στο Twitter σκηνές από την εκτόξευση του πυραύλου TRG-230-iHA.

Η Roketsan είπε ότι η εκτόξευση από το drone Akinci, που αναπτύχθηκε από την τουρκική εταιρεία Baykar, είναι η πρώτη του είδους της και ότι ο πύραυλος χτύπησε με ακρίβεια τον στόχο του.

«Συνεχίζουμε να ξεπερνάμε τα όρια με τις εθνικές μας μηχανολογικές ικανότητες», ανέφερε η εταιρεία.

وΟ ανταποκριτής του πρακτορείου Anadolu, επικαλούμενος πηγές που γνωρίζουν τη δοκιμή, είπε ότι το drone εκτόξευσε τον πύραυλο TRG-230-iHA από ύψος 25.000 ποδιών.

Το αποτελεσματικό βεληνεκές του πυραύλου κυμαίνεται μεταξύ 20 και 150 χιλιομέτρων και είναι ικανό να χτυπήσει τους στόχους του με υψηλή ακρίβεια και είναι ο πρώτος τουρκικός βαλλιστικός πύραυλος που είναι υπερηχητικός που εκτοξεύεται από αέρος.


The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube