Βέλγιο , Ευρωπαϊκή Ένωση 14 Δεκεμβρίου 2022

Qatargate: Η βελγική Ασφάλεια παρακολουθούσε υπόπτους από το 2021 σε συνεργασία με 5 χώρες

Qatargate: Η βελγική Ασφάλεια παρακολουθούσε υπόπτους από το 2021 σε συνεργασία με 5 χώρες

Οι αρχές του Βελγίου παρακολουθούσαν τηλέφωνα υπόπτων επί μήνες

Oι έρευνες από την Κρατική Ασφάλεια του Βελγίου ήταν σε εξέλιξη από το 2021, σε συνεργασία με υπηρεσίες πληροφοριών άλλων 5 ευρωπαϊκών κρατών, επειδή η υπόθεση  Qatargate είχε κριθεί ως ζήτημα εθνικής ασφάλειας σύμφωνα με την ΕΡΤ που επικαλείται τις βελγικές εφημερίδες Le Soir και Knack.

Οι αρχές παρακολουθούσαν τηλέφωνα υπόπτων επί μήνες και όταν συγκεντρώθηκαν επαρκή στοιχεία, η υπόθεση έφτασε στον Εισαγγελέα.

Τα νέα δημοσιεύματα επιβεβαίωσe ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης Vincent Van Quickenborne (Open VLD), μιλώντας για πρωτοφανή υπόθεση δωροδοκίας.  “Είναι το Sky-ECC της δωροδοκίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από το 2021 οι υπηρεσίες πληροφοριών ξεκίνησαν έρευνα για την παρέμβαση μιας ξένης δύναμης. Αυτός ο φάκελος ήταν που οδήγησε τελικά στην υπόθεση, αναφέρουν οι βλεγικές εφημερίδες προσθέτοντας ότι κρίσιμη καμπή στην έρευνα ήταν η έφοδος στο σπίτι του πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντζέρι στις Βρυξέλλες, όπου και κατασχέθηκαν 700.000 ευρώ.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube