Σουηδία , Τουρκία 30 Νοεμβρίου 2022

Αλλάζει στάση η Τουρκία στο θέμα της εισόδου της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ;

Cavusoglu: Χαιρετίζουμε τη δέσμευση της νέας κυβέρνησης της Σουηδίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Τη στάση της απέναντι στη Σουηδία «μαλακώνει» η Τουρκία με τον υπουργό Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, να χαιρετίζει τη δέσμευση της νέας κυβέρνησης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Τετάρτης (30/11/2022) από το Βουκουρέστι και τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ο Cavusoglu εκφράστηκε θετικά για την προσφάτως σχηματισμένη σουηδική κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι η νέα σουηδική ηγεσία τηρεί πλέον σκληρότερη στάση κατά της τρομοκρατίας, προφανώς αναφερόμενος στους Κούρδους που βρίσκονται επί σουηδικού εδάφους.

Υπογράμμισε ότι Στοκχόλμη και Ελσίνκι έχουν κάνει κάποιες σωστές κινήσεις. Δεν παρέλειψε πάντως να αναφέρει ότι τόσο από τη Σουηδία όσο και από τη Φινλανδία «αναμένουμε πιο συγκεκριμένα βήματα για την τρομοκρατία».

Πριν μερικές ημέρες, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, τόνισε ότι έχει φτάσει πλέον ο καιρός η Σουηδία και η Φινλανδία να καταστούν πλήρη μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Η Άγκυρα ακόμη δεν έχει άρει το βέτο της σχετικά.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube