REAL TIME |

Ελλάδα , Εξωτερική Πολιτική 4 Ιανουαρίου 2018

Κατευνασμός, μυστικές συμφωνίες ή κυβερνητική ανεπάρκεια στα «Ελληνοτουρκικά»;

Δεν χρειάσθηκε και πολύς χρόνος για να καταρρεύσει ολοσχερώς το αφήγημα του διδύμου Τσίπρα-Κοτζιά περί… επιτυχούς επίσκεψης Erdogan και της βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η ικανοποίηση απαιτήσεων της Άγκυρας χωρίς καμία ανταποδοτική συμπεριφορά από πλευράς της, δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για το αν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει πολιτική κατευνασμού ή έχει δεσμευτεί πιθανώς με κάποιες μυστικές συμφωνίες (άλλωστε ο κ. Κοτζιάς όπως έχει αποδείξει και στο θέμα του ονόματος της πΓΔΜ είναι οπαδός της μυστικής… διπλωματίας) ή αποδεικνύεται επιεικώς ανεπαρκής να χειριστεί αποτελεσματικά και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Τα σοβαρότερα όμως ερωτήματα δημιουργούνται από την κατατονική αντιμετώπιση της έξαρσης της τουρκικής επιθετικότητας απέναντι στην χώρα μας. Κάτι που φάνηκε εκτός των όσων άλλων έχουν γίνει και με την εξαιρετικά καθυστερημένη Ελληνική απάντηση στην απαράδεκτη, απειλητική και εκβιαστική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ την 30 Δεκεμβρίου για το θέμα της χορήγησης ασύλου στον έναν από τους 8 Τούρκους Στρατιωτικούς, όταν πανικόβλητο το Πρωθυπουργικό Γραφείο είχε σπεύσει να ανακοινώσει 90 λεπτά μετά, ότι θα ζητήσει την ακύρωση της σχετικής απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου.
Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube