REAL TIME |

Η Αρμενία καταδικάζει έντονα τη βεβήλωση του Ναού της Ανάστασης στο Χαντρούτ από το Αζερμπαϊτζάν

Η Αρμενία καταδικάζει έντονα τη βεβήλωση του Ναού της Ανάστασης στο Χαντρούτ από το Αζερμπαϊτζάν

Η Αρμενία καταδικάζει σθεναρά τους βανδαλισμούς και τη βεβήλωση του ναού της Αγίας Ανάστασης στο Χαντρούτ, ο οποίος τέθηκε υπό τον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας Βαχάν Ουνανιάν.

«Αυτές οι ενέργειες, που σχεδιάστηκαν από τις αρχές του Αζερμπαϊτζάν, με στόχο την καταστροφή των θρησκευτικών, ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων των Αρμενίων και την παραποίηση της ταυτότητάς τους στα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, είναι άλλη μια εκδήλωση της εθνοθρησκευτικής μισαλλοδοξίας του Αζερμπαϊτζάν προς τον Αρμενικό πολιτισμό.

Οι φρικαλεότητες κατά των αρμενικών εκκλησιών και άλλων πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων στο Αρτσάχ παραβιάζουν κατάφωρα τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένου της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου του ΟΗΕ από τις 7 Δεκεμβρίου 2021 για την εφαρμογή των επειγόντων μέτρων.

«Η υπόθεση αυτή επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της αρμενικής πλευράς ότι είναι επείγουσα να πραγματοποιηθεί επίσκεψη της αποστολής αξιολόγησης της UNESCO στο Ναγκόρνο Καραμπάχ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ της Αρμενίας.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube