Ουκρανία , Ρωσία 16 Απριλίου 2022

Προειδοποιούν οι ρώσοι για νέο χτύπημα των Ουκρανών με πυραύλους Tochka U – Γιατί αναλύουν μια δήλωση του Zelensky;

Προειδοποιούν οι ρώσοι για νέο χτύπημα των Ουκρανών με πυραύλους Tochka U – Γιατί αναλύουν μια δήλωση του Zelensky;
Η Ρωσία θα ελέγξει αναφορές του Zelensky ότι προετοιμάζει πόλεμο μεγάλης κλίμακας με την Ρωσία

Πολλαπλά ήταν τα χτυπήματα των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία ωστόσο το ενδιαφέρον εστιάζεται σε μια αναφορά ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα χτυπήσουν με το παλαιό πυραυλικό σύστημα Tochka-U πρόσφυγες στο σιδηροδρομικό σταθμό στο χωριό Lozovaya, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στρατηγός Mizintsev.

«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες αξιόπιστες πληροφορίες, το καθεστώς της Ουκρανίας ετοιμάζει άλλη μια τερατώδη πρόκληση, παρόμοια με αυτή που έγινε στο Kramatorsk, για να κατηγορήσει τον στρατό της Ρωσικής Ομοσπονδίας ότι διαπράττει εγκλήματα πολέμου έναντι αμάχων.
Προσεχώς, η μεραρχία της 19ης ταξιαρχίας πυραύλων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα χτυπήσει στόχο με Tochka-U σε μια ομάδα προσφύγων στο σιδηροδρομικό σταθμό στο χωριό Lozovaya».

Μάλιστα προκειμένου να προσομοιωθεί ένα χτύπημα που υποτίθεται ότι προέρχεται από το έδαφος που ελέγχεται από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις και τους σχηματισμούς του Donbass, θα εκτοξευθούν πύραυλοι από την πλευρά του οικισμού Staromikhaylovka.

Η Ρωσία επιμένει ότι οι τακτικοί πύραυλοι Tochka-U χρησιμοποιούνται μόνο από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Ο ρωσικός στρατός προειδοποιεί ότι διαθέτει επιχειρησιακή βάση αποδεικτικών στοιχείων για επικείμενα εγκλήματα.
«Προειδοποιούμε εκ των προτέρων τις χώρες της λεγόμενης πολιτισμένης Δύσης, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι η Ρωσική Ομοσπονδία διαθέτει επιχειρησιακή βάση αποδεικτικών στοιχείων για τα επερχόμενα εγκλήματα του καθεστώτος της Ουκρανίας», ανέφερε ο ρώσος στρατηγός.

Η Ρωσία θα ελέγξει αναφορές του Zelensky ότι προετοιμάζει πόλεμο μεγάλης κλίμακας με την Ρωσία

Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα ελέγξει τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky σχετικά με την προετοιμασία της Ουκρανίας για πόλεμο με τη Ρωσία και, εάν επιβεβαιωθεί, θα κινήσει ποινικά.

«Ο Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής Oleksandr Bastrykin έδωσε εντολή να μελετήσει τα δεδομένα, που εκφράστηκαν σε συνέντευξη με τον V. Zelensky, που δημοσιεύθηκαν σε ένα από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, σχετικά με την προετοιμασία της Ουκρανίας για πόλεμο με τη Ρωσία.
Σε συνέντευξή του, ο Zelensky μίλησε για την εκ των προτέρων προετοιμασία της Ουκρανίας για πόλεμο με τη Ρωσία και την επίτευξη συγκεκριμένων συμφωνιών με τους συμμάχους για οικονομική βοήθεια, προμήθεια όπλων και εξοπλισμού.

Μεγάλα πλήγματα σε ουκρανικά οπλικά συστήματα

Η τακτική αεροπορία της Ρωσίας πραγματοποίησε επίθεση σε ουκρανικές δυνάμεις σκοτώνοντας δεκάδες στρατιώτες.
Καθημερινά τα πληρώματα των ελικοπτέρων της αεροπορίας Rosguard πραγματοποιούν πτήσεις από τη βάση τους για να εκτελέσουν αποστολές υπηρεσίας και μάχης.
Πρέπει να πετούν σε χαμηλά ύψη.
Αυτό διευκολύνει τον εντοπισμό στόχων και την έγκαιρη παρατήρηση των καμουφλαρισμένων θέσεων του εχθρού.
Οι πτήσεις σε κατάσταση μάχης απαιτούν μέγιστη συγκέντρωση από ολόκληρο το πλήρωμα και γρήγορη απάντηση σε περίπτωση αλλαγής της κατάστασης».

Καταρρίφθηκε ουκρανικό αεροσκάφος Su-25

Ρωσικά συστήματα αεράμυνας 15 χιλιόμετρα νότια του Izyum κατέρριψαν ένα ουκρανικό αεροσκάφος Su-25 στον αέρα, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube