Weather Icon
Video , Ουκρανία , Ρωσία , Τουρκία 29 Μαρτίου 2022

Δημήτρης Καραϊτίδης: Υποκριτικός ρόλος της Τουρκίας στις διαπραγματεύσεις για Ουκρανία (Audio)

Δημήτρης Καραϊτίδης: Υποκριτικός ρόλος της Τουρκίας στις διαπραγματεύσεις για Ουκρανία (Audio)

Δημήτρης Καραϊτίδης: Υποκριτικός ρόλος της Τουρκίας στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία

Τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία και τον ρόλο της Τουρκίας σχολίασε ο Δημήτρης Καραϊτίδης.

Ίσως οι πιο ειλικρινείς προσπάθειες διπλωματικής διεξόδου να είναι έστω και για διαφορετικούς λόγους, αυτές της Γαλλίας και του Ισραήλ. Η Τουρκία είναι η χώρα που κερδίζει σε αυτή τη φάση ένα ρόλο «αξιόπιστου» μεσολαβητή μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών με τις ευλογίες όλων από την Ρωσία , μέχρι την Δύση, την ώρα που για εμάς θα έπρεπε όχι μόνο να είναι καθαρό αλλά και να υποδεικνύεται διεθνώς , ο υποκριτικός της ρόλος , αφού από την πρώτη στιγμή ζητάει διάφορα ανταλλάγματα. Ελλάδα και Κύπρος , είπε, πρέπει να υποδεικνύουν ιδίως σε σχέση με την Κατοχή από την Τουρκία μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας στο βόρειο τμήμα του νησιού, τον αντιφατικό ρόλο της Τουρκίας ως «επιτήδειου ουδέτερου» για μια φορά ακόμη. Αναμφίβολα σημείωσε ο κ. Καραιτίδης , όσο δεν επισημαίνονται αυτές οι αντιφάσεις, η Τουρκία διεθνώς κερδίζει ρόλο μεγάλου παίκτη και ισχυρού διαμεσολαβητή, παρότι όλες οι κινήσεις της αποσκοπούν σε ανταλλάγματα , μετά την υπέρβαση αυτής της κρίσης.

Ο κ. Καραιτίδης, αφού τόνισε ότι σαφώς η Ελλάδα συντάσσεται και ορθά με τις αποφάσεις των συμμαχιών που ανήκει για την καταδίκη της Ρωσικής εισβολής, καλόν θα ήταν κάποιες φραστικές υπερβολές στην πολεμική κατά της Ρωσίας στην Ελλάδα , πέρα από το γενικό πλαίσιο της καταδίκης και συνδρομής να μετριαστούν. Υπενθύμισε ότι 150 με 200 χιλιάδες ελληνικής καταγωγής πολίτες θα συνεχίσουν να ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης και για την προστασία και επιβίωση τους, οι δίαυλοι επικοινωνίας θα πρέπει να είναι ανοιχτοί προς κάθε κατεύθυνση.

Ο πρέσβης ε.τ. Δημήτρης Καραϊτίδης στον 984 και τον Γιώργο Σαχίνη στις 29 Μαρτίου 2022.

α

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube