ΗΠΑ , Ινδία , Κίνα , Ουκρανία , Ρωσία 11 Μαρτίου 2022

Αμερικανός αναλυτής: “Η επόμενη σύγκρουση θα είναι ανάμεσα σε Κίνα & Ινδία-Το Πεκίνο ήθελε την εισβολή στην Ουκρανία”

Αμερικανός αναλυτής: “Η επόμενη σύγκρουση θα είναι ανάμεσα σε Κίνα & Ινδία-Το Πεκίνο ήθελε την εισβολή στην Ουκρανία”

Σε ένα άρθρο-”βόμβα” προχώρησε ο γνωστός αμερικανός αναλυτής Michael Rubin.

Τι αναφέρει:

”Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εγείρει φόβους ότι η Κίνα μπορεί να προσπαθήσει να καταλάβει την Ταϊβάν με τη βία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν λίγα, για παράδειγμα, αφού η Κίνα κατέρριψε τις δεσμεύσεις της από τη συνθήκη για το Χονγκ Κονγκ και επέκτεινε το αστυνομικό κράτος της Κίνας στην προηγουμένως αυτόνομη επικράτεια. Η κυβέρνηση Μπάιντεν μπορεί να ενθάρρυνε περαιτέρω την Κίνα όταν ο Λευκός Οίκος απέρριψε τη δέσμευση του Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ θα υπερασπίζονταν την Ταϊβάν.

Η Ταϊβάν, ωστόσο, δεν είναι η μόνη χώρα στα αξιοθέατα της ηπειρωτικής Κίνας. Πριν από εβδομήντα χρόνια, οι αρχές του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος κατάπνιξαν ολόκληρο το Θιβέτ σε ένα βίαιο, αποικιοκρατικό όργιο. Σήμερα, η ηπειρωτική Κίνα έχει εδαφικές διαφορές με άλλες 17 χώρες. Άλλο είναι να αμφισβητείς τα σύνορα αλλά άλλο πράγμα να τα αλλάζεις με τη βία. Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα έχει καταλάβει έδαφος των Φιλιππίνων στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και έχει εισβάλει από ξηρά στο Μπουτάν. Πριν από δύο χρόνια, η Κίνα άρχισε να πραγματοποιεί παρόμοιες εισβολές στη Λαντάκ, μια περιοχή της Ινδίας. Αυτή η διαμάχη μπορεί να ξεσπάσει ξανά καθώς τα χιόνια του χειμώνα λιώνουν τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Ωστόσο, ενώ οι ειδικοί επικεντρώνονται στην Ταϊβάν, ο μεγαλύτερος κίνδυνος της κινεζικής επιθετικότητας μπορεί να βρίσκεται 1.700 μίλια ανατολικά της στο Arunachal Pradesh, μια πολιτεία στη βορειοανατολική Ινδία που συνορεύει με το Μπουτάν, την Κίνα και τη Βιρμανία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο directus.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube