REAL TIME |

Γερμανία , ΝΑΤΟ , Ουκρανία 19 Φεβρουαρίου 2022

Στη Διάσκεψη του Μονάχου θα συμμετάσχει ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι

Στη Διάσκεψη του Μονάχου θα συμμετάσχει ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι

Αποφάσισε τελικά να πάει στο Μόναχο ο Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου το Σάββατο και θα επιστρέψει στην πατρίδα του αργότερα σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Το ταξίδι του Ζελένσκι είχε εγείρει την προσοχή της Δύσης λόγω της ανησυχίας των χωρών ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας και θα μπορούσε να το κάνει ενώ ο πρόεδρος βρίσκεται εκτός της χώρας. Η Ρωσία αρνείται ότι σχεδιάζει να επιτεθεί στη γειτονική της χώρα.

Το NBC News μετέδωσε την Παρασκευή ότι: “Ο Ζελένσκι μπορεί να ακυρώσει τα σχέδια συμμετοχής του στη Διάσκεψη Ασφαλείας στη Γερμανία αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω της κλιμακούμενης κρίσης με τη Ρωσία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του…”.

“Σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος Ζελένσκι σχεδίαζε να παραστεί στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου”, ανέφερε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε: “Τώρα παρατηρούμε την κατάσταση, η οποία γίνεται όλο και πιο δραματική”.

Σύμφωνα με το NBC News, η κυβέρνηση Μπάιντεν φέρεται να ανησυχεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να εκμεταλλευτεί την απουσία του Ζελένσκι από την Ουκρανία.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube