“Κατρακύλησαν” οι μετοχές των εταιρειών τσιπ λόγω ουκρανικής κρίσης και πληθωρισμού

“Κατρακύλησαν” οι μετοχές των εταιρειών τσιπ λόγω ουκρανικής κρίσης και πληθωρισμού

Οι μετοχές των εταιρειών τσιπ κατρακύλησαν την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τον πληθωρισμό που ήταν μεγαλύτερος του αναμενόμενου και τις αυξημένες εντάσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, σύμφωνα με το CNBC.

Οι εταιρείες κατασκευής ημιαγωγών είχαν ενισχυθεί από την αυξημένη ζήτηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας και γενικά ανέφεραν ισχυρά κέρδη και προοπτικές τον περασμένο μήνα.

Αλλά οι επενδυτές στρέφονται σε μετοχές με χαμηλότερο ρίσκο εν μέσω υψηλού πληθωρισμού, ενώ το Reuters ανέφερε την Παρασκευή ότι οι κατασκευαστές τσιπ θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωποι με προβλήματα εφοδιασμού για βασικά εξαρτήματα, αν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία.

Μεταξύ των μεγαλύτερων χαμένων ήταν η AMD, η οποία υποχώρησε 10% την Παρασκευή στην τιμή των 113,14 δολαρίων ανά μετοχή. Σημειώνεται ότι η μετοχή της εταιρείας έχει υποχωρήσει περίπου 30% από το ανώτατο επίπεδό της τον περασμένο Νοέμβριο. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε την έγκριση για την εξαγορά της Xilinx, η οποία επίσης υποχώρησε περίπου 10% σήμερα.

Η Marvell, μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία κατασκευής τσιπ, διολίσθησε πάνω από 7%.

Η Nvidia υποχώρησε επίσης πάνω από 7% και έχει υποχωρήσει κατά 30% από το υψηλό του περασμένου Νοεμβρίου. Την Τετάρτη η εταιρεία θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα του δ’ τριμήνου.

Η Qualcomm υποχώρησε πάνω από 5% και έχει υποχωρήσει πάνω από 11% μέχρι στιγμής το 2022. Η Intel έχασε πάνω από 2% και η Broadcom επίσης υποχώρησε πάνω από 3%.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube