Γερμανία , Ρωσία 3 Φεβρουαρίου 2022

«Πόλεμος» Ρωσίας – Γερμανίας για Deutsche Welle και RT DE

«Πόλεμος» Ρωσίας – Γερμανίας για Deutsche Welle και RT DE

Η Ρωσία απαγόρευσε την Deutsche Welle ως απάντηση στην απαγόρευση από το Βερολίνο του ρωσικού RT DE

Δεν άργησε να έρθει η ρωσική απάντηση μετά την απόφαση της αρμόδιας γερμανικής ρυθμιστικής αρχής για απαγόρευση του ρωσικού τηλεπτικού δικτύου RT να εκπέμπει στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει τη λειτουργία του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού Deutsche Welle ως απάντηση στην απαγόρευση από το Βερολίνο στον ρωσικό σταθμό RT DE.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κλείνει το ρωσικό γραφείο της Deutsche Welle, αφαιρεί τη διαπίστευση από όλο το προσωπικό της και σταματά τη μετάδοση του καναλιού σε ρωσικό έδαφος.

Hγερμανική ρυθμιστική Αρχή Μέσων Ενημέρωσης ανακοίνωσε στις 2 Φεβρουαρίου ότι απαγορεύει τη γερμανόφωνη έκδοση του ρωσικού καναλιού RT, επειδή «η απαραίτητη εξουσιοδότηση σύμφωνα με τη νομοθεσία για τα μέσα ενημέρωσης ούτε ζητήθηκε ούτε χορηγήθηκε».

Πάντως, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, περιέγραψε την κατάσταση με την απαγόρευση μετάδοσης του RT DE, ως παραβίαση της ελευθερίας του λόγου.

  philenews   

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube