Ακολουθήστε μας

Αναλύσεις

Ομολογία αποτυχίας της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής

Δημοσιεύτηκε στις

Ο Ερντογάν, με τον ισχυρό άνδρα των Εμιράτων, πρίγκιπα bin Zayed, τον οποίον μέχρι πριν μερικούς μήνες καθύβριζε ως υποκινητή του εναντίον του πραξικοπήματος

Ο Ερντογάν, μπροστά στο αδιέξοδο που ο ίδιος δημιούργησε στην εξωτερική πολιτκή, αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με όσους καθύβριζε

Του Σάββα Καλεντερίδη

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Αναλύσεις

Τελειώνει η Ουκρανία!

Κλιμάκωση του πολέμου βλέπει ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία

Δημοσιεύτηκε

στις

Εκπομπή για την Ουκρανική επίθεση στην γέφυρα του Κερτς και την νέα ισορροπία δυνάμεων Μόσχας-Κιέβου με τον Σταύρο Καλεντερίδη.

👉Κλιμάκωση του πολέμου βλέπει ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία
👉Τα τρία βασικά ζητήματα του ΝΑΤΟ – Ουκρανία, δασμοί και αμυντικές δαπάνες
👉Οι Άγγλοι ετοιμάζονται για πολεμική αναμέτρηση

Συνέχεια ανάγνωσης

Αναλύσεις

Εξήντα γενιές διατήρησαν το Θεοβάδιστο Όρος Σινά αλώβητο και η δική μας βρίσκεται στα πρόθυρα να το χάσει… Πηγή:

Για όσους είχαν την ευλογία να επισκεφθούν την Αγία Αικατερίνη, δεν χρειάζεται να περιγράψουμε το δέος και τη συγκίνηση που προκαλεί ο τόπος αλλά και το γεγονός ότι εκεί επέζησε ο Ελληνισμός μέχρι και σήμερα για παραπάνω από 1500 χρόνια. Δεκαπέντε αιώνες αδιάληπτης παρουσίας και λειτουργικής ζωής. Εξήντα γενιές λοιπόν χτυπάνε  στη Μονή τα σήμαντρα της Ορθοδοξίας. 

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Τα προβλήματα με τη Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά δεν είναι σημερινά. Η υπόθεση εκδικάζεται για παραπάνω από μια δεκαετία, με ότι αυτό συνεπάγεται σε κόστος στις περιορισμένες δυνατότητες της Μονής αλλά κυρίως σε φόρτιση πέραν των μοναχικών καθηκόντων των πατέρων και δη του Αρχιεπισκόπου Σινά Δαμιανού ο οποίος διανύει το 91ο έτος της ηλικίας του.
Για όσους είχαν την ευλογία να επισκεφθούν την Αγία Αικατερίνη, δεν χρειάζεται να περιγράψουμε το δέος και τη συγκίνηση που προκαλεί ο τόπος αλλά και το γεγονός ότι εκεί επέζησε ο Ελληνισμός μέχρι και σήμερα για παραπάνω από 1500 χρόνια. Δεκαπέντε αιώνες αδιάληπτης παρουσίας και λειτουργικής ζωής. Εξήντα γενιές λοιπόν χτυπάνε  στη Μονή τα σήμαντρα της Ορθοδοξίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ, Δαμιανός στην Αμπέτειο Σχολή στο Κάιρο
Εν έτει 2025 όμως, μπαίνει ένα μεγάλο ερωτηματικό στην παρουσία μας εκεί… Και αυτό από μόνο του οφείλει να μας βάζει σε σκέψεις, να παρακινήσει σε εσωστρεφή αναζήτηση των λόγων για τους οποίους μπορεί η Θεία Δικαιοσύνη να επιτρέπει μια τέτοια εξέλιξη. Ακόμη κι αν -προς στιγμήν- έχει αίσιο τέλος το όλο πρόβλημα, διότι η μακροθυμία του Θεού δίνει πάντοτε παρατάσεις… Ακόμη και έτσι, ο κίνδυνος που διατρέχει η Μονή πρέπει να μας αφυπνίσει.
Το ζήτημα είναι βαθύτατα πνευματικό. Έχει τις ρίζες του στην γενική απαξίωση των ιερών και των οσίων του γένους μας. Την απώλεια της σύνδεσης του νεοέλληνα με το παρελθόν του… Την Ιερά Παράδοση, τα καθήκοντά του έναντι του Θεού αλλά και των προγόνων του, που με πολλές θυσίες παρέδωσαν ότι αναξίως κατέχουμε. Εξήντα γενιές λοιπόν διατήρησαν το Θεοβάδιστο Όρος Σινά αλώβητο και η δική μας… βρίσκεται στα πρόθυρα να το χάσει; «Τις πταίει» λοιπόν;
Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Θεοβαδίστου Όρους Σινά
Δεν αποτελεί ένα θαύμα από μόνο του ότι τα μέρη όπου περπάτησε ο Προφήτης Μωυσής, εκεί όπου εκτυλίχθηκαν τα κοσμοσωτήρια γεγονότα της Παλαιά Διαθήκης, παρέμειναν σε Ελληνορθόδοξα χέρια για 15 αιώνες; Γιατί λοιπόν σήμερα αυτό το θαύμα φαίνεται να παύει; Αυτό το ερώτημα δεν αρκεί για να μας συγκλονίσει; Να μας βγάλει από τα παραπλανητικά σκοτάδια της καθημερινότητάς μας;
Μήπως Αυτός που μας χάρισε τα Πανάγια Προσκυνήματα, κρίνει ότι έχουμε χάσει τις προϋποθέσεις εκείνες που επιβάλλονται για να παραμείνουν στα χέρια μας; Το ποιές είναι αυτές το γνωρίζει Εκείνος αλλά και εμείς οφείλουμε τουλάχιστον να αναρωτηθούμε και συνάμα να τις αναζητήσουμε.
Το εύκολο είναι να μοιράζουμε κατηγορίες έναντι των πολιτικών ηγεσιών που, είτε αδιαφορούν, είτε αδυνατούν λόγω της ανικανότητά τους, να προστατέψουν την ελληνορθόδοξη χριστιανοσύνη της Μαριούπολης, της Συρίας, της Βορείου Ηπείρου, της Κωνσταντινουπόλεως και εσχάτως του Σινά. Αλλά εν τοιαύτη περιπτώσει, ξεχνάμε το Νόμο ο οποίος λέει ότι «θα σας δώσω άρχοντες σύμφωνα με τις καρδιές σας». Επομένως η ρίζα του προβλήματος δεν είναι οι ηγεσίες.
Η ρίζα έγκειται στο γεγονός ότι σύμπασα η στρατευομένη Εκκλησία νοσεί. Η ρίζα βρίσκεται μέσα στον καθένα Ορθόδοξο Χριστιανό. Σε κλήρο και λαό. Γιατί εάν χάσουμε τα Πανάγια Προσκυνήματα, φέρουμε μερίδιο ευθύνης όλοι μας. Το πόσο αναλογεί στον καθένα μας ο Κύριος θα το κρίνει. Η θλιβερή διαπίστωση είναι ότι δική μας αναξιότητα, αμετανοησία, αδιαφορία ή ρηχή πνευματικότητα, οδηγεί σε οδυνηρές απώλειες…
Ένα ντοκιμαντέρ από τότε που η τηλεόραση είχε κάτι να δείξει…
Υπάρχει ελπίδα τελικά; Είναι αυτονόητο ότι υπάρχει… Εκείνος που είπε «σήμερον μετ’ εμού έση εν τω παραδείσω» αναμφίβολα μπορεί και θέλει να αφήσει σε Ελληνορθόδοξα χέρια τα Πανάγια Προσκυνήματα. Αρκεί βέβαια η στρατευομένη Εκκλησία να συνέλθει. Να επανέλθει, να ανανήψει, να ξυπνήσει. Να κλείσει τα ώτα της έναντι των εκκωφαντικών σειρήνων της σύγχρονης εποχής, της πλατιάς οδού που οδηγεί στην απώλεια. Να παρουσιάσει «καρπούς αξίους της μετανοίας», κράζοντας νυχθημερόν το «Πάτερ ήμαρτον εις τον ουρανόν και ενώπιον σου»!

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com

Συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικά

Εργκίν Αταμάν: Το μεγαλύτερο όπλο του Ερντογάν στην Ελλάδα

Τα τρία προκλητικά επεισόδια με τον Τούρκο στον Παναθηναϊκό! Γιατί εξελίσσεται σε δυναμικότερο διπλωμάτη από τον Ερτσιγιες

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ως Διπλωματία του αθλητισμού ορίζεται το σύνολο των επιδόσεων των αθλητών και των διεθνών επαφών που πραγματοποιούνται μέσω αθλητικών διαγωνισμών και στοχεύουν στην οικοδόμηση διαπολιτισμικών σχέσεων. Η Διπλωματία του Αθλητισμού συνιστά τη χρήση του αθλητισμού ως μέσου εξωραϊσμού της εικόνας ενός κράτους και συμβάλει στην άμβλυνση των πολιτιστικών διαφορών και στην ανάπτυξη εγγύτερων σχέσεων των λαών.

Ο Εργκίν Αταμάν εξελίσσεται σε… σεσημασμένος διακομιστής τύπου influencer της τουρκικής πολιτικής στην Ελλάδα. Σε αυτό το συμπέρασμα μας οδηγούν οι δηλώσεις του Τούρκου προπονητή του Παναθηναϊκού μετά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς των τελικών του πρωταθλήματος, η οποία διακόπηκε λόγω της έντασης που προέκυψε με πρωταγωνιστή τον ιδιοκτήτη της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου και μετά τη συνάντηση που είχαν οι διοικήσεις των δύο ομάδων με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση. Οι τοποθετήσεις του κόουτς του «Τριφυλλιού» αφορούσαν υβριστικά συνθήματα εναντίον της Τουρκίας, για τα οποία δέχτηκε τεχνική ποινή και αποβλήθηκε από το ματς.

Πως… έμπλεξαν Παναθηναϊκό και Αταμάν στον πόλεμο του Ισραήλ

Φυσικά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κάτοχος δύο Ευρωλίγκα με Αναντολού Εφές (2020-2021) και Παναθηναϊκό (2023-2024) εγείρει προβληματισμό με τη συμπεριφορά του, εξυπηρετώντας τουρκικές θέσεις. Τη σεζόν 2023-2024 μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στην πρεμιέρα των πλέι οφ, δημιουργήθηκε θέμα όταν ο Αταμάν αρνήθηκε πριν το δεύτερο παιχνίδι της σειράς στο ΟΑΚΑ να απαντήσει σε ερώτηση Ισραηλινού δημοσιογράφου, ο οποίος τον γνώριζε προσωπικά από την εποχή που ήταν στην Εφές, ενώ η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έμπλεξε σε ανακοίνωσή της στην υπόθεση μέχρι και τον πόλεμο στην Παλαιστίνη με παρότρυνση φυσικά του προπονητή της. «Ο χώρος του αθλητισμού δεν πρέπει επουδενί να χρησιμοποιείται για την επούλωση πληγών και καταστάσεων που περνούν οι λαοί και είναι δεδομένο πως το μπάσκετ πρέπει πάντα να μένει μακριά από όλα αυτά», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Τον πήρε τηλέφωνο ο Ερντογάν

Υπήρξαν όμως και άλλα επεισόδια στη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού υπήρξαν καταγγελίες του Τούρκου προπονητή του Παναθηναϊκού, ότι δέχτηκε απειλές από μέλος του επιτελείου της Μακάμπι, η οποία ξεσήκωσε ανακοινώσεις στήριξης από την Τουρκική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης στον Αταμάν, με τον οποίο επικοινώνησε προσωπικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ως γνωστόν, η Τουρκία στηρίζει τη Χαμάς και δεν καταδίκασε ποτέ την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023 στο Ισραήλ, το οποίο είναι σύμμαχος της Ελλάδας.

«Έχει ξεφύγει από τα όρια είτε του αθλητισμού είτε τα όρια της διαχείρισης μεταξύ των δύο σωματείων. Εάν έχουν γίνει πράγματα που θα έπρεπε να διαχειριστεί κάποιος, αυτός θα ήταν ο Παναθηναϊκός, να διαχειριστεί σε συλλογικό επίπεδο. Όχι να φτάσουμε στο επίπεδο να παρεμβαίνει ένας πρόεδρος μιας άλλης χώρας σε ένα ζήτημα μεταξύ δύο ομάδων», είχε αναφέρει τότε σε συνέντευξή του στην αθλητική ιστοσελίδα Sportdog.gr ο Σάββας Καλεντερίδης, σχολιάζοντας το ζήτημα.

Ο επόμενος γύρος εξυπηρέτησης των τουρκικών αφηγημάτων καταγράφηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2024 σε τουρνουά, στο οποίο συμμετείχε ο Παναθηναϊκός στην Κύπρο. Η τοπική Θύρα 13 σήκωσε πανό για τα 50 χρόνια παράνομης τουρκικής εισβολής και κατοχής. Ο Αταμάν αποβλήθηκε από το ματς με τη Μακάμπι (ξανά σε ματς με Ισραηλινή ομάδα δηλαδή έγινε επεισόδιο) και παραδέχτηκε με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ότι η συμπεριφορά του οφειλόταν στο συγκεκριμένο πανό. Τότε δημιουργήθηκε ένα κύμα υπεράσπισης στο πρόσωπο του Αταμάν από τους εν Ελλάδι οργανωμένους Παναθηναϊκούς, στην ουσία αφορίζοντας τους Κύπριους συνοπαδούς τους. Το μεγάλο αστείο στο μήνυμα που δημοσιοποίησε ήταν, η φράση του ότι «Τα γήπεδα είναι τόπος φιλίας και ειρήνης, όχι πολιτικής». Ο Αταμάν βέβαια μπορεί να κάνει πολιτική μέσω του αθλητισμού. Όλοι οι άλλοι δεν μπορούν…

«Μπάσταρδοι όσοι βρίζουν την Τουρκία»

Και φτάνουμε στους φετινούς τελικούς του πρωταθλήματος της σεζόν 2024-2025. Το ματς ήταν γεμάτο ένταση στο Game 2 στο ΣΕΦ, αλλά οι οπαδοί δεν επιδίδονται σε έκτροπα πέραν ότι ξεκίνησαν συνθήματα κατά της Τουρκίας. Ο Αταμάν παίρνει τεχνική ποινή και αποβάλεται και στο flash interview ξεσπαθώνει.

«Τσίρκο! Σοβαρά, δεν είναι αθλητισμός εδώ, σε αυτό το γήπεδο. Κανείς από τον κόσμο δεν μπορεί να λέει γαμ%$^ η Τουρκία. Αυτό είναι ρατσιστικό. Κανείς δεν μπορεί να το λέει. Ούτε για τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να βρίζουν τον Παναθηναϊκό, αλλά όχι την Τουρκία. Κανείς δεν μπορεί να το πει. Αυτό είναι το πρώτο και για αυτό πήρα τεχνική ποινή. Στην αρχή του αγώνα όσα έκαναν με τον κ. Γιαννακόπουλο και την οικογένειά του. Οσοι τα έκαναν αυτά είναι μπάστ@%&. Και οι διαιτητές… Ο Ολυμπιακός σούταρε 33 βολές, εμείς 17. Να δούμε τι θα γίνει στο ΟΑΚΑ, το σερί θα συνεχιστεί», ανέφερε.

Η δήλωσή του έγινε σημαία από τα τουρκικά ΜΜΕ και στον επόμενο γύρο μίλησε στην εκπομπή «Αθλητικό Στούντιο» του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού TRT όπου ναφέρθηκε σε όλα όσα διαδραματίστηκαν στο ΣΕΦ, στη δική του αντίδραση, αλλά και στις εξελίξεις που προέκυψαν με την απόφαση της Κυβέρνησης για την αναβολή του Game 3, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για τον Ολυμπιακό.

«Η σειρά Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι πάντα έντονη. Είχαμε νικήσει στο πρώτο ματς στην έδρα μας την Παρασκευή. Ο χθεσινός αγώνας ξεκίνησε με μεγάλη ένταση. Όταν ακούστηκαν χυδαίες ύβρεις προς την οικογένεια του προέδρου μας, εκείνος αντέδρασε έντονα και αποχώρησε από το γήπεδο. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς ακούστηκαν σοβαρές προσβολές και βρισιές προς τον Παναθηναϊκό. Στην τελευταία περίοδο ξεκίνησαν βαριά υβριστικά συνθήματα κατά της Τουρκίας. Αντέδρασα. Είπα στον διαιτητή πως πρέπει να το σταματήσει, ότι πρόκειται για ρατσιστικά συνθήματα από οπαδούς του Ολυμπιακού. Δεν έδωσε σημασία, και όταν εισέβαλα στον αγωνιστικό χώρο, με απέβαλε. Μετά τον αγώνα έκανα αυστηρές δηλώσεις, γιατί αυτά ήταν ρατσιστικά συνθήματα. Μπορείτε να τα βάλετε με άτομα ή συλλόγους, αλλά δεν μπορείτε να επιτίθεστε σε μια χώρα. Και ειδικά όχι παρουσία μου, δεν μπορείτε να επιτίθεστε στην Τουρκία. Αντέδρασα σε αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος προπονητής.

«Θα το ξανακάνω»

Και στη συνέχεια ήρθε μια προκλητική συνέντευξη του Αταμάν στην πλέον φιλοερντογανική εφημερίδα Türkiye! Εκεί επανέλαβε με προκλητικό τρόπο την πρόθεσή του να προβεί στους ίδιους αρνητικούς χαρακτηρισμούς για όποιον προσβάλλει την χώρα του (σσ είχε χαρακτηρίσει “μπάσταρδους” τους οπαδούς του Ολυμπιακού που φώναζαν συνθήματα κατά της Τουρκίας, σύνηθες στην οπαδική νοοτροπία άλλωστε) «Αν ξανασυμβεί, θα το ξανακάνω» φέρεται να δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν, με την τουρκική φυλλάδα να αναφέρει, ότι «ο Εργκίν Αταμάν στάθηκε στο ύψος του και δεν έμεινε σιωπηλός στις βρισιές».

Προκλητική συνέντευξη Αταμάν στην εφημερίδα Türkiye! “Βρίστε τους όλους, αλλά δεν μπορείτε να βρίσετε την Τουρκία”

Ο Εργκίν Αταμάν κατά την παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ελληνικής ομάδας δηλαδή, έχει πρωταγωνιστήσει σε τρία επεισόδια, τα οποία σχετίζονται με την Τουρκία, την πολιτική της και την εικόνα της στη χώρα μας. Τύφλα να έχει ο Τούρκος πρέσβης Τσαγατάι Έρτσιγιες, ο προπονητής του «Τριφυλλιού» εξελίσσεται σε δυναμικότερο διπλωμάτη και υπερασπιστή των τουρκικών συμφερόντων. Μέχρι και το δάχτυλο κουνάει στους οπαδούς, να μην βρίζουν την Τουρκία. Συν τοις άλλοις δέχεται και ευχαριστήρια από τον Έλληνα πρωθυπουργό (σ.σ.Ιούλιος 2024) επειδή έχει δημιουργήσει ομαλότητα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, στο πνεύμα της διακήρυξης των Αθηνών.

Η Τουρκία μέσω τέτοιων προσώπων μπορεί και ασκεί δυναμική επιρροή στην Ελλάδα. Ο Αταμάν αποδεικνύεται αποτελεσματικότερος απ’ ότι τα Bayraktar ή τα πυραυλικά συστήματα Bora, Yildirim κ.α.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολιτική18 λεπτά πριν

Πώς ξέσπασε η καταιγίδα μεταξύ Τραμπ και Μασκ! Η αναφορά στον Επστάιν – Θα μιλήσουν στο τηλέφωνο μετά τον δημόσιο καβγά τους λέει το Politico

Μια πρωτοφανής σύγκρουση μεταξύ δύο πρώην συμμάχων που εκτυλίσσεται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο στα social media έχει αιχμαλωτίσει το ενδιαφέρον...

Άμυνα40 λεπτά πριν

Τις εγκαταστάσεις της METLEN στο Βόλο επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ι εγκαταστάσεις αυτές εξελίσσονται πλέον σε ένα μοναδικό για την Ελλάδα και την Ευρώπη αμυντικό hub, στο πλαίσιο της μεγάλης επενδυτικής επέκτασης...

Αναλύσεις2 ώρες πριν

Τελειώνει η Ουκρανία!

Κλιμάκωση του πολέμου βλέπει ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία

Πολιτική2 ώρες πριν

H μάχη για την ψήφο του Αγίου Όρους, το «ιερό» δείπνο Μητσοτάκη και τα κρίσιμα placements

Ποικίλες συζητήσεις έχει πυροδοτήσει και η πρόσφατη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Άγιον Όρος. Υποδοχή με τιμές, χαιρετισμοί, συγκίνηση, πνευματικότητα...

Διεθνή3 ώρες πριν

Μαζική ρωσική επίθεση στο Κίεβο με βαλλιστικούς πυραύλους και drone μετά την απειλή Πούτιν ότι θα απαντήσει στον «ιστό της αράχνης» – Τουλάχιστον 4 νεκροί

«Η επίθεση στην πρωτεύουσα συνεχίζεται. Μείνετε στα καταφύγια!», δήλωσε ο δήμαρχος.

Δημοφιλή