Γενικά θέματα 13 Ιανουαρίου 2014

Το Ευρώ των νοτίων προτείνει ο βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομίας, Χ. Πισσαρίδης

Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει τις οικονομικές της πολιτικές ειδεμή θα πρέπει να εξεταστεί η έκδοση ενός νέου ευρώ για τον Ευρωπαϊκό νότο υποστηρίζει ο Χριστόφορος Πισσαρίδης.
Μιλώντας στον Φιλελεύθερο ο πρόεδρος του συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας αναφέρει ότι το νέο νόμισμα θα μπορούσε να ήταν υποτιμημένο σε σύγκριση με αυτό της βόρειας Ευρώπης.
Την ίδια ώρα ο Κύπριος Νομπελίστας αναφέρει ότι θα πρέπει να εξευρεθούν περετέρω κεφάλαια για την τράπεζα Κύπρου σημειώνοντας ότι η εμπιστοσύνη προς τον τραπεζικό τομέα δεν έχει ακόμη επιστρέψει.
Πάντως σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας Χαραυγή οι εμπορικές τράπεζες συνεχίζουν να καταγράφουν κερδοφόρα πορεία παρά τις συνθήκες οικονομικής ύφεσης, κυρίως λόγω υπερχρεώσεων εις βάρος των καταθετών.
Με βάση το ίδιο δημοσίευμα κάθε 1% αύξηση στις χρεώσεις φέρνει στις τράπεζες κέρδη 634 εκατομμυρίων ευρώετησίως καθώς το σύνολο των δανείων ανέρχεται σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα σε 63,4 δις. 
Πηγή: Άστρα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube