Ινδία , Κίνα , Ρωσία 7 Νοεμβρίου 2021

Πιθανή εξαγωγή των S-500 σε Ινδία και Κίνα σύμφωνα με τον Ντμιτρι Σουγκαεφ

Πιθανή εξαγωγή των S-500 σε Ινδία και Κίνα σύμφωνα με τον Ντμιτρι Σουγκαεφ

Χωριανόπουλος Άγγελος

Ο Διευθυντής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής Συνεργασίας (FSMTC), Ντμίτρι Σουγκάεφ, ανέπτυξε λεπτομερώς την πιθανότητα η Ρωσία να εξάγει το σύστημα αεράμυνας S-500 σε Κίνα και Ινδία. «Θεωρούμε την Ινδία, την Κίνα και όλα τα κράτη με τα οποία έχουμε μακροχρόνια συνεργασία και αμοιβαίες σχέσεις, ως μελλοντικούς χρήστες αυτού του συστήματος τεχνολογικής αιχμής», είπε ο διευθυντής σε συνέντευξή του στο RBC2021 News. Tο S-500 πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία εντός 2 μηνών και πριν από το 2022. Το οπλικό σύστημα αναμένεται να αναχαιτίζει υπερηχητικά βλήματα, γεωστατικούς δορυφόρους και γενικότερα εναέριες απειλές εντός 600χλμ.

Η πρώτη ανάπτυξη του συστήματος θα είναι για τη φύλαξη της Μόσχας, αν και αναμένονται επιμέρους τοποθεσίες σε γεωστρατηγικά σημεία όπως στις νήσους Κουρίλ, στην Κριμαίας και στο Καλίνινγκραντ. Εδώ και καιρό εικάζεται πως οι S-400 και S-500 θα διατεθούν στην αγορά για εξαγωγή ακόμα και πριν καλυφθούν οι ανάγκες του ρωσικού στρατού. Η Αλγερία η Κίνα και η Ινδία αναμένεται να είναι οι πρώτες χώρες που θα τα παραλάβουν.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube