Weather Icon
Τουρκία 28 Αυγούστου 2021

Bloomberg: Η Τουρκία ξεκινά την παραλαβή των προηγμένων drones Akinci

Bloomberg: Η Τουρκία ξεκινά την παραλαβή των προηγμένων drones Akinci

Αναβαθμίζεται το οπλοστάσιο μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Τουρκίας

Την Κυριακή, 29 Αυγούστου, θα ξεκινήσει η παραλαβή των προηγμένων drones Akinci από τον τουρκικό στρατό, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι τα νέα drones μπορoύν να πετάξουν σε μεγαλύτερο ύψος, να παραμείνουν στον αέρα περισσότερο καθώς και να μεταφέρουν περισσότερους πυραύλους σε σύγκριση με τα ήδη επιχειρησιακά Bayraktar.

Σύμφωνε με το Bloomberg, το Akıncı κατασκευάζεται από την Baykar, εταιρεία η οποία ανήκει στον γαμπρό του Τούρκου προέδρου, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ. Ο Ερντογάν πιθανότατα θα παρευρεθεί στην τελετή παραλαβής της Κυριακής.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, τα drones Bayraktar, προκάτοχος του Akıncı, βοήθησε αποφασιστικά τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στις συγκρούσεις στη Λιβύη και τη Συρία καθώς και τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο κατά των αρμενικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η Τουρκία εξάγει τα Bayraktar στην Ουκρανία και την Πολωνία με αρκετές άλλες χώρες να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή τους, σύμφωνα με το Bloomberg.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube