Ο Ντεμιρτάς μιλά στη δίκη του: «Δεν έχουν καμία αξία για εσάς οι ζωές των παιδιών των Κούρδων;»

Ο Ντεμιρτάς μιλά στη δίκη του: «Δεν έχουν καμία αξία για εσάς οι ζωές των παιδιών των Κούρδων;»

Το HPG δημοσίευσε τον ισολογισμό του πολέμου για τον Μάιο: 238 εισβολείς σκοτώθηκαν

Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο φυλακισμένος πρώην συμπρόεδρος του μοναδικού φιλοκουρδικού κόμματος στο κοινοβούλιο της Τουρκίας μίλησε στη δίκη του, στην οποία κατηγορείται ότι “προσέβαλλε” τον πρώην πρωθυπουργό.

Πραγματοποιήθηκε σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης η τέταρτη ακρόαση σε μια από τις πολλές τρέχουσες δίκες εναντίον του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, του πρώην συμπρόεδρου του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP).

Ο Ντεμιρτάς κατηγορείται για «προσβολή» του Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός της Τουρκίας από το 2014 έως το 2016.

Ο Ντεμιρτάς, ο οποίος παρακολούθησε την ακρόαση μέσω βιντεοκλήσης από τις φυλακές, υπενθύμισε στο δικαστήριο τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας στις 4-12 Σεπτεμβρίου 2015, κατά τις οποίες η 10χρονη Cemile Çağırga σκοτώθηκε από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή Cizre.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube