Weather Icon

Σεντάτ Πεκέρ προς ΥΠΕΣ Σ. Σοϊλού: Γιατί δεν συλλαμβάνεις των πρώην ΥΠΕΣ, Μ. Αγάρ, που εμπλέκεται στη δολοφονία του Κουτλού Ανταλί

Σεντάτ Πεκέρ προς ΥΠΕΣ Σ. Σοϊλού: Γιατί δεν συλλαμβάνεις των πρώην ΥΠΕΣ, Μ. Αγάρ, που εμπλέκεται στη δολοφονία του Κουτλού Ανταλί

Μεχμέτ Αγάρ (δεξιά) και Κορκούτ Εκέν. Ο Πεκέρ παρουσίασε στοιχεία για την εμπλοκή τους εν ονόματι του τουρκικού κράτους, στην δολοφονία του αντιφρονούντα τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί

Ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ παρουσίαζει στοιχεία για την δολοφονία του Τ/Κ δημοσιογράφου από τη ΜΙΤ και ζητά τη σύλληψη πρώην ΥΠΕΣ

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Τούρκος αρχι-μαφιόζος, Σεντάτ Πεκέρ, ζήτησε παράλληλα τη σύλληψη του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Μεχμέτ Αγάρ, για τη δολοφονία του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί, ο οποίος δολοφονήθηκε στα Κατεχόμενα το 1996.

Ο ηγέτης του οργανωμένου εγκλήματος ανήρτησε ένα έγγραφο στο Twitter με την ομολογία του αδελφού του Ατίγια Πεκέρ, σχετικά με τη δολοφονία του Ανταλί, η οποία παραμένει ανεξιχνίαστη μέχρι σήμερα.

«Εδώ είναι η δήλωση του αδελφού μου Αττίλα Πεκέρ, σχετικά με τη δολοφονία του Κουτλού Ανταλί», έγραψε ο Peker, απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού. «Εάν είσαι άντρας, θα έπρεπε να συλλάβεις τους Μεχμέτ Αγάρ και Κορκούτ Εκέν», συμπλήρωσε.

Ο Ανταλί, ο οποίος έγραψε για παρατυπίες από τις τουρκικές αρχές πριν και μετά την εισβολή του 1974 στην Κύπρο, πυροβολήθηκε μπροστά από το σπίτι του στις 6 Ιουλίου 1996.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αρχι-μαφιόζο, αυτή ήταν μια πράξη άλλης ομάδας κι όχι του αδελφού του.

Το έγγραφο που ανήρτησε ο Πεκέρ στο Twitter, το οποίο φαίνεται να έχει τη σφραγίδα του Γενικού Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης, αναφέρει λεπτομερώς το ταξίδι του αδελφού του Πεκέρ με τον πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, Κορκούτ Εκέν, από την Τουρκία στην Κύπρο τον Μάρτιο του 1996 με σκοπό τη δολοφονία του Ανταλί.

Στο δισέλιδο έγγραφο, ο Αττίλα Πεκέρ ισχυρίζεται ότι ο Εκέν του έδωσε ένα όπλο για τη δολοφονία του Κύπριου δημοσιογράφου, ενώ του έμαθε πώς να χρησιμοποιήσει και το σιγαστήρα.

Η αστυνομική έρευνα στη βόρεια Κύπρο απέτυχε να διαλευκάνει στη δολοφονία του Ανταλί και η σύζυγός του έφερε το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ). Στις 31 Μαρτίου 2005, το δικαστήριο καταδίκασε την Τουρκία για μη διεξαγωγή εκτεταμένης και αξιόπιστης έρευνας για τη δολοφονία.

Πριν από τη δολοφονία του, ο Ανταλί ερευνούσε ένα περιστατικό επιδρομής στο μοναστήρι του Αγίου Βαρνάβα στην Αμμόχωστο της Κύπρου.

Στο σχετικό άρθρο του με ημερομηνία 23 Μαρτίου 1996, ο Ανταλί ισχυρίζονταν ότι 15 μασκοφόροι και ένοπλοι άντρες έψαχναν για κειμήλια, τα οποία πιστεύεται ότι θάφτηκαν κάτω από το μοναστήρι κατά τη διάρκεια της εισβολής το ‘74.

Ο Ανταλί είχε γράψει ότι ο ‘Οργανισμός Πολιτικής Άμυνας της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’ είχε εμπλακεί στο συμβάν.

Η δολοφονία δεν πραγματοποιήθηκε τελικά από τον αδελφό του Τούρκου αρχι-μαφιόζου Αττίλα Πεκέρ λόγω μιας σειράς περιστάσεων, αλλά ο Κορκούτ αργότερα ομολόγησε στον Σεντάτ Πεκέρ ότι τον δολοφόνησαν “φροντίζοντας για το Κυπριακό”.

Πηγή: Sigmalive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube