Weather Icon

Αλλαγή στάσης από τις ΗΠΑ στον αγωγό Nord Stream 2;

Αλλαγή στάσης από τις ΗΠΑ στον αγωγό Nord Stream 2;

Γερμανία-ΗΠΑ-Ρωσία: Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream δεν θα εμποδίσει τις εξαιρετικές σχέσεις με το Βερολίνο, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε πως το αμφιλεγόμενο σχέδιο της κατασκευής του αγωγού για τη μεταφορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία, που οδεύει στην ολοκλήρωσή του και στο οποίο αντιτίθεται η Ουάσινγκτον, δεν θα εμποδίσει τις “εξαιρετικές” σχέσεις ανάμεσα στη Γερμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Εκφράσαμε την εναντίωσή μας σε αυτή τη συμφωνία και στην επιρροή που δίνει στη Ρωσία. Αλλά δεν θα αφήσουμε το θέμα αυτό να σταθεί εμπόδιο στην εξαιρετική σχέση που έχουμε με τη Γερμανία”, υποσχέθηκε ο Όστιν, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το Βερολίνο και συναντήθηκε με τη Γερμανίδα ομόλογό του Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Σημειώνεται ότι η νέα κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε τις τελευταίες εβδομάδες πως “όλες οι οντότητες που εμπλέκονται” στην κατασκευή του αγωγού, εκ των οποίων πολλές γερμανικές εταιρίες, θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις από τις ΗΠΑ, αν δεν αποδεσμευθούν “αμέσως” από το σχέδιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube