Πάιατ: Οι ΗΠΑ στηρίζουν Νίμιτς

Πάιατ: Οι ΗΠΑ στηρίζουν Νίμιτς
Πάιατ: Οι ΗΠΑ στηρίζουν Νίμιτς,

Τη στήριξη των ΗΠΑ στο πρόσωπο του ειδικού μεσολαβητή, Μάθιου Νίμιτς επαναβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Αμερικανός πρέσβης στη Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, λίγες ημέρες μετά τη σφοδρή επίθεση που δέχθηκε ο διπλωμάτης σε Αθήνα και Σκόπια για τις προτάσεις και τις θέσεις του στο ονοματολογικό.
Ο Τζέφρι Πάιτ, σε συνέντευξή του στον Σκάϊ εμφανίζεται αισιόδοξος, αντηχώντας το κλίμα που εκπέμπει και ο Μάθιου Νίμιτς, δείχνοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν ενιαία θέση και πιέζουν για την εμπέδωσή της σε όλα τα επίπεδα της διαπραγμάτευσης.
«Στηρίζουμε τον Μάθιου Νίμιτς και τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών. Είμαι αισιόδοξος. Και θα κάνουμε τα πάντα, ως Αμερική, να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του Νίμιτς στις μέρες και τις εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας»
επεσήμανε. Αναφερόμενος γενικότερα στα Δυτικά Βαλκάνια, ο κ. Πάιατ τόνισε ότι «είναι προς το συμφέρον τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.».

Οι δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα ακολουθούν τη συνάντησή του με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ενώ θεωρούνται άμεση απάντηση στις επιθέσεις από τη Νέα Δημοκρατία κατά του ειδικού μεσολαβητή.
Η τοποθέτηση του Αμερικανού πρέσβη κρίθηκε αναγκαία, ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, έτσι ώστε να είναι ξεκάθαρη η θέση των ΗΠΑ και να μπορεί να διεξάγει διαπραγματεύσεις σε κλίμα εμπιστοσύνης και υπό το μανδύα της ασφάλειας των ΗΠΑ και του ΟΗΕ ο Μάθιου Νίμιτς.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube