Weather Icon

Ο στρατός των ΗΠΑ κατασκεύασε δύο νέα αεροδρόμια στη Ροζάβα – ΒΑ Συρία

Ο στρατός των ΗΠΑ κατασκεύασε δύο νέα αεροδρόμια στη Ροζάβα – ΒΑ Συρία

Τι σημαίνει η κατασκευή δύο στρατιωτικών αεροδρομίων των ΗΠΑ στη Ροζάβα (ΒΑ Συρία);

Κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες από δύο νέα αεροδρόμια που κατασκεύασε προσφάτως ο στρατός των ΗΠΑ στην περιοχή ανατολικώς του Ευφράτη, που ελέγχεται από τους Κούρδους και τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF)

Πρόκειται για διαδρόμους προσγείωσης αεροσκαφών, που κατασκευάστηκαν κοντά σε στρατιωτικές βάσεις που χρησιμοποιούν δυνάμεις των ΗΠΑ που επιχειρούν εκεί, σε συνεργασία με τους Κούρδους των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας.

Ο ένας διάδρομος προσγείωσης κατασκευάστηκε νοτίως της στρατηγικής σημασίας πόλης Χασάκα, στη στρατιωιτκή βάση Shaddadi, απ’ όπου και το φωτογραφικό υλικό με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 2021.

Ο δεύτερος διάδρομος προσγείωσης κατασκευάστηκε στο χωριό Green Village, που βρίσκεται κοντά στη στρατιωτική βάση Al-Omar, η οποία φιλοξενεί δυνάμεις που προστατεύουν τις πετρελαϊκές εγκαστάσεις της περιοχής.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες αεροπορικές βάσεις είχαν κατασκευάσει οι ΗΠΑ σε περιοχές νοτίως του Κομπάνι και ΒΔ της Ράκκα, τις οποίες εγκατέλειψαν με εντολή Τραμπ, που υποχώρησε μπροστά στις απαιτήσεις του Ερντογάν, για να ακολουθήσει η εισβολή του τουρκικού στρατού στην περιοχή Γκίρε Σπι και Σερεκάνιγιε.

Σημειώνεται ότι στις βάσεις που εγκατέλειψαν οι Αμερικανοί, εγκαταστάθηκαν Ρώσοι στρατιώτες.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube