Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Τουρκία 23 Ιανουαρίου 2021

Τσαβούσογλου: Στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου η Ε.Ε. μας έτεινε χείρα φιλίας

Τσαβούσογλου: Στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου η Ε.Ε. μας έτεινε χείρα φιλίας

Εμείς στην Ελλάδα θεωρούσαμε ότι η Ε.Ε. τράβηξε το αυτί στην Τουρκία, και ο Τσαβούσογλου λέει ότι της έτεινε χείρα φιλίας

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου 2020, είπε:

«Είδαμε τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο ως μια χείρα φιλίας που μας έτεινε η Ένωση για τη συνεργασία. Οι μεταρρυθμίσεις που θα κάνουμε θα συμβάλουν στη δημιουργία θετικής ατμόσφαιρας».

Συνεχίζοντας ο Çavuşoğlu είπε σε σχέση με το θέμα των σχέσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε.: “Οι μεταρρυθμίσεις θα συμβάλουν στη δημιουργία θετικής ατμόσφαιρας. Επίσης, η συμφωνία τελωνειακής ένωσης πρέπει να επικαιροποιηθεί. Για εμάς, το πρωταρχικό ζήτημα είναι να κοπεί η υποστήριξη στις Δυνάμεις Υποστήριξης του Λαού YPG*.”

Υπενθυμίζεται ότι αυτό που έχει προβληθεί από τις επίσημες αρχές της Ε.Ε. αλλά και της Ελλάδας, είναι ότι στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Δεκέμβριο του 2020, αποφάσισε να επεκτείνει τον κατάλογο των κυρώσεων κατά της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι οι αυστηρότερες κυρώσεις θα συζητηθούν τον Μάρτιο.

t24.com.tr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube