Εξωτερική Πολιτική , Τουρκία 21 Ιανουαρίου 2021

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο, δεν επηρεάζει το Αιγαίο

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο, δεν επηρεάζει το Αιγαίο

Περίεργη δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, αφήνει ερωτηματικά για το κατά πόσον έχει υποθηκευθεί το μέλλον του Αιγαίου

Το νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια, το οποίο ψηφίστηκε χθες με ευρύτατη πλειοψηφία ψηφίστηκε από τη Βουλή, σχολίασε του τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφέροντας πως η επέκταση δεν επηρεάζει το Αιγαίο.

«Η αύξηση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο καταλήγουν νότια της Πελοποννήσου και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν το Αιγαίο», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι.

Σύμφωνα με ανάρτηση στον επίσημο λογαρισμό του τουρκικού ΥΠΕΞ, o Ακσόι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις δηλώσεις Δένδια, υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει «ζωτικά δικαιώματα και συμφέροντα» στο Αιγαίο, όπου επικρατούν ειδικές γεωγραφικές συνθήκες.

«H θέση της Τουρκίας ότι τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο Πέλαγος δεν θα πρέπει να επεκταθούν μονομερώς με τρόπο που θα περιορίζει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας καθώς και την πρόσβαση στις ανοικτές θάλασσες τόσο της Τουρκίας όσο και τρίτων χωρών, είναι γνωστή σε όλα τα μέρη», συνέχισε τονίζοντας πως η θέση της Τουρκίας παραμένει αμετάβλητη.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube