REAL TIME |

Η στρατιωτική κατάσταση στη Συρία τις 22 Δεκεμβρίου 2020 – Χάρτης

Η στρατιωτική κατάσταση στη Συρία τις 22 Δεκεμβρίου 2020 – Χάρτης

Μια σύντομη επισκόπηση των πρόσφατων εξελίξεων στη Συρία:

Στις 22 Δεκεμβρίου, μια επίθεση με παγιδευμένα εκρηκτικά έπληξε ένα όχημα SDF στην περιοχή Baghuz.

Στις 22 Δεκεμβρίου, ο Muhammad Khalaf al-Najm, τοπικός επικεφαλής του Πολιτικού Συμβουλίου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), σκοτώθηκε από επίθεση του με παγιδευμένα εκρηκτικά στην πόλη του al-Kibar.

Στις 21 Δεκεμβρίου, συγκρούσεις και μάχες μεταξύ τουρκικών δυνάμεων και του SDF συνεχίστηκαν στις περιοχές Jahbal και Mushayrifah, στην περιοχή της Ain Issa.

Στις 21 Δεκεμβρίου, το πυροβολικό των τουρκικών δυνάμεων πυροβόλησε θέσεις SDF βόρεια της αεροπορικής βάσης Minnagh, που βρίσκεται ανατολικά του Αφρίν και βορείως του Χαλεπίου.

Στις 21 Δεκεμβρίου, δύο μέλη της υπηρεσίας πληροφοριών της Συριακής Πολεμικής Αεροπορίας σκοτώθηκαν από άγνωστους ένοπλους στην πόλη Dael.

Στις 21 Δεκεμβρίου, η ρωσική στρατιωτική αστυνομία και ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησαν κοινή περιπολία στην περιοχή της πόλης Κομπάνι (Ain al-Arab).

Η κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ είναι σχετικά ήρεμη.

Πηγή: southfront.org

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube