Πυρηνικά Όπλα , Ρωσία 10 Σεπτεμβρίου 2014

Τον διηπειρωτικό πυρηνικό πύραυλο Μπουλάβα δοκίμασε επιτυχώς το ναυτικό της Ρωσίας

Τον διηπειρωτικό πυρηνικό πύραυλο Μπουλάβα δοκίμασε επιτυχώς το ναυτικό της Ρωσίας
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας διεξήγαγαν επιτυχημένη δοκιμή του νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Μπουλάβα την Τετάρτη και πρόκειται να κάνουν άλλες δύο δοκιμαστικές εκτοξεύσεις τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο πύραυλος Μπουλάβα («Ρόπαλο», κωδικός SS-NX-30 κατά ΗΠΑ) έχει υποβληθεί σε πολυάριθμες δοκιμές – έχουν καταγραφεί 19 από το 2005, τουλάχιστον οι οκτώ από τις οποίες απέτυχαν.

Η ανάπτυξη του βαλλιστικού αυτού διηπειρωτικού πυραύλου, μήκους 12 μέτρων και βεληνεκούς 8.000 χλμ., έχει αντιμετωπίσει προβλήματα, γεγονός που προκαλεί καθυστερήσεις στην κατασκευή του
Ο Μπουλάβα κατά τους σχεδιασμούς του ρωσικού επιτελείου θα καταστεί ο ακρογωνιαίος λίθος του ρωσικού πυρηνικού οπλοστασίου την επόμενη δεκαετία. Πρόκειται για έναν πυρηνικό πύραυλο ικανό να φέρει οκτώ πυρηνικές κεφαλές.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Ιγκόρ Κονατσένκοφ, ο πύραυλος «εκτοξεύθηκε από το υποβρύχιο Vladimir Monomakh στη Λευκή Θάλασσα», όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube